Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Poruka koja je potresla majke u Srbiji: Porodila sam se pre sedam sati, ležim na hodniku, jer nema mesta!

Jedna mama, koja se juče porodila u najvećem srpskom porodilištu GAK "Narodni front", objavila je na svom Tviter profilu fotografiju koja je "zapalila" društvene mreže...

  Izvor: Foto: Shutterstock

"Porodila se pre sedam sati. Ležim na hodniku, nemaju mesta. Nema ni ručka. Srbija brale".

Ovo je propratni tekst uz sliku hodnika Ginekološko akušerske klinike "Narodni front", koji je jedna porodilja juče popodne objavila na svom Tviter profilu, a koji je uzdrmao društvene mreže.

Na žalost, kapaciteti najvećeg porodilišta u Srbiji su mali za njihove potrebe, ali to zahteva i protokol. Zato to nije neuobičajena pojava da porodilje borave u hodniku nakon što izađu iz porođajne sale.

Povezane vesti

"Prema protokolu za takozvano četvrto porođajno doba, porodilja provodi dva sata nakon porođaja u sali pre odvođenja u sobu za porodilje. Dešava se usled prebukiranosti kapaciteta da žena sačeka da se uprazni prvo slobodno mesto, što je najčešće za koji sat. To se ne dešava često. Ovaj slučaj je upravo iz tog razloga, a jedini način da to sprečimo je da obustavimo prijem, što opet ne bi bilo dobro - rekla je prof. dr Snežana Rakić, direktorka GAK "Narodni front".

Povezane vesti

U ovoj ustanovi, koja je predviđena za 5.500 porođaja, proše godine obavljeno oko 7.200. U "Narodnom frontu" gotovo da ne postoji ništa što se ne radi u svetu, pa upravo zato prema njima gravitiraju ostala porodilišta iz unutrašnjosti.

Zaposleni ne odbijaju nikog, već pomoć pružaju čak i na hodniku u, za mnoge, frapantnim uslovima.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica