Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novine u srpskom obrazovanju: Promene za osnovce već od drugog polugodišta

Savetnica ministra prosvete rekla je kako su neke promene već usvojene, a da je više novih zakona u pripremi, kao i da se najverovatnije uvode uniforme.

 Izvor: Foto: Shutterstock

Savetnica ministra prosvete Dragana Milanović, danas je izjavila da su neki od novih zakona već usvojeni, a da se neki i dalje pripremaju, ali da osnovce i srednjoškolce svakako očekuje mnogo novina.

Između ostalog, kako je rekla, u školama u Srbiji najverovatnije će biti uvedene uniforme za đake.

"Počeli su da stižu odgovori na ankete koje su davale školske uprave i kako stvari za sada stoje, deluje da hoće. Samo ćemo videti u kom modelu i kada", rekla je Milovanović.

Povezane vesti

Ona je rekla i da se priprema više novih zakona koji će uskoro biti u skupštinskoj proceduri.

"Danas bi trebalo da bude gotova platforma za krovni Zakon o osnovama sistema vaspitanja i obrazovanja. Takođe, danas će biti gotov Nacrt zakona o dulanom obrazovanju, a već je gotov i Nacrt zakona o visokom obrazovanju. Privodi se kraju i Nacrt zakona o osnovnom i srednjem obrazovanju", rekla je Milovanović.

 Foto: Shutterstock

Ona je kazala da će u drugom polugodištu biti uvedene novine za osnovce, koje će tek biti predstavljene.

"A, sledeće školske godine u peti razred osnove škole, ako sve procedure budu ispoštovane, a nadamo se da hoće, ulazi se u novi obrazovni ciklus u kome će deca imati informatiku kao redovan predmet. Takođe, imaće i elemente preduzetničkog vaspitanja i obrazovanja kroz neke druge predmete", rekla je Milovanović.

Povezane vesti

Ona je kazala da će se na drugačiji način tretirati i problem fizičkog i zdravstvenog vaspitanja odnosno da će biti ojačana ta komponenta.

"Pojačaće se broj izbornih aktivnosti u školama", dodala je Milovanović.

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Vesti

Porodica