Predstava uz pomoć lutkarstva, muzike, pokreta i slike priča priču o nasilju i o tome kako ga zaustaviti u svakodnevici u našim školama, od školskog dvorišta gde bezazleno nasilje počinje pa sve do učionice. Učiteljica novim pristupom pokreće učenike. Oni učestvuju u priči, rešavaju svoje odnose i pronalaze ljubav. Nasilje biva poraženo.

Značaj Ive Andrića za našu književnost ogleda se u tome što je u svojim pričama nastojao da otkrije kako su istorijske okolnosti stavljale ljude sa naših prostora u izazovne i često teške situacije, a pri tome je širio pacifizam baš kao u priči "Aska i vuk".


Foto: Promo

Dramaturg i režiser je Tatjana Piper Stanković glumac-lutkar u Malom pozorištu "Duško Radović", koja je počela je samostalno da režira 1996. na predlog Srboljuba Stankovića. U svom matičnom pozorištu do sad je ostvarila sledeće režije: "Devojčica sa šibicama" (1996), "Bio jednom jedan lav" (2001), "Svet jednog cveta"(2004), i "Priča o priči" (2010). Predstave Tatjana Piper Stanković učestvovale su na međunarodnim festivalima u Pragu, Beču, Lisabonu, Klužu i Isfahanu.

Igraju:

Kao Aska i devojčica 1 Vladislava Đorđević; vuk i dečak 1 Lazar Miljković; Aja i devojčica 2 Jovana Cvetković; tata,dečak 2 i Mali ovan Arsenije Tubić i kao nastavnica Tatjana Piper Stanković.

Dramatizacija i režija: Tatjana Piper Stanković

Muzika: Aleksandar Lokner

Asistent režije i scenski pokret: Danica Arapović

Scenografija i kostim: Staša Jamušakov

Kreacija lutaka: Marija Tavčar

Premijera ove predstave biće održana 3. februara u 20 sati, a publika može pogledati predstavu i u prvim repriznim terminima, subota 4. februar u 17 i nedelja 5. februar u 12 sati.