Budući roditelji se mnogo pripremaju, čitaju i mnogo brinu o tome kakvi će roditelji biti. Ali koliko god vremena, pažnje i truda ulažemo u vaspitanje naše dece, na kraju je najvažniji onaj primer koji im sami dajemo. 

I svi roditelji su isti, nije važno koliko su uspešni ili poznati u svojim poslovima - roditeljstvo je za sve jednako veliki izazov.

Situacija sa londonske ulice, kada je bivši fudbaler Dejvid Bekam spasao život starijoj gospođi koja je pala dok je prelazila ulicu, pravi je primer, i za njegovu, ali i za svu ostalu decu (pa i za odrasle), kako treba da postupa odgovoran čovek i roditelj.

Kada je ugledao gospođu na ulici, Bekam je odmah zaustavio svoj automobil i zaprečio prolaz ostalim vozilima. Seo je pored nje, dao joj bocu vode i rekao da je neće ostaviti dok ne dođe pomoć. Tek kada je ekipa hitne pomoći stigla, on se odvezao dalje. 

"Dobili smo poziv da je starija gospođa pala dok je prelazila prometnu ulicu. Dispečer nam je odmah rekao da je Dejvid Bekam na mestu nezgode i da joj pomaže", rekli su u londonskoj policiji.

Ono što je bilo razočaravajuće je činjenica da se mnoštvo prolaznika nije zaustavilo da pomogne gospođi, već su ugledavši Bekama počeli da fotografišu fudbalera i povređenu ženu, i da te fotografije objavljuju na društvenim mrežama.

Bekamova supruga Viktorija je u ranijim intervjuima često isticala da Dejvid ima ''zlatno srce'' i da će svakom pomoći.

Njih dvoje su i inače aktivni u humanitarnim organizacijama. Bekam je obišao mnoštvo izbegličkih kampova i sirotišta i donirao na hiljade evra siromašnoj i bolesnoj deci.

"Nadamo se da će naša deca naučiti da je bitno pomagati i biti dobar", rekli su Bekamovi.