Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čitalac godine: Mala Nada pročitala 298 knjiga u protekloj godini

Biblioteka grada Beograda dodelila nagradu najaktivnijem čitaocu u kategoriji dece do 14 godina.

 Izvor: Foto: Shutterstock

Biblioteka grada Beograda danas je povodom 86 godina rada, prvi put dodelila nagradu najaktivnijim čitaocima koji su pozajmili najveći broj knjiga u protekloj godini.

Novoustanovljena nagrada "Čitalac godine" dodeljena je Nadi Lazarević u kategoriji dece do 14 godina, jer je pročitala 298 knjiga u protekloj godini.

Povezane vesti

Direktorka Biblioteke grada Beograda Jasmina Ninkov rekla je da je zadovoljna rezultatima koje je Biblioteka postigla za 86 godina rada i da je ustanova sa nikad manjim kolektivom ostvarila odlične rezultate.

"Ove godine težićemo tehnološkom napretku da bi sepodstaklo tradicionalno čitanje. Zato smo napravili prve 3D printere sa kojima deca mogu da kreiraju šta žele, nov sajt koji preporučuje čitanje i na google prodavnici android aplikaciju Biblioteke grada", rekla je Jasmina Ninkov.

Povezane vesti

Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević svim zaposlenima je čestitao praznike i poželeo uspeh u radu.

- Između naše egzistencije, odnosno onoga što mi jesmo i između onoga što nam literatura i književnost nudi postoji jaka i neraskidiva veza, a te veze gaje i osnažuju biblioteke - rekao je Vukosavljević i dodao da će Ministarstvo težiti da pomogne Biblioteci da unapredi svoj rad.

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Vesti

Porodica