Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Porođaj na minus šest: Mama iz Popovca rodila bebu ispred porodilišta

Mama Milena iz Popovca kod Niša rodila je u utotak ujutru zdravu bebu u automobilu ispred porodilišta, a njen porođaj će se sigurno dugo pamtiti, evo i zbog čega...

 Izvor: Foto: Profimedia

Bebe nekad znaju da budu vrlo nestrpljive, pa tako ni njihov dolazak na svet nije izuzetak. U to se uverila i mama Milena T. iz Popovca koja je juče na svet donela svoje drugo dete i to u kolima ispred porodilišta.

Iako je Popovac udaljen od Niša manje od 10 kilometara, beba je bila "nestrpljiva". A da se dešava nešto neubičajeno, primetili su i pacijenti Ginekološko-akušerske klinike. Lekari, medicinske sestre i osoblje izleteli su oko 7.45 iz svojih kancelarija i ordinacija. Sestra Milena je uzviknula: "Brzo pripremajte nosila, opremu za porođaj, uzimajte ćebe, žena se porađa u automobilu. Uskoro stižu."

Svi su potrčali ka glavnim vratima porodilišta, ali, nažalost, na glavnom ulazu u porodilište već 20 dana vrata ne rade, a automobil je bio parkiran baš ispred tih vrata. Neki su krenuli okolnim, znatno dužim putem, ali se ponovo oglasila iskusna sestra Milena:

"Nemamo vremena da idemo svi okolo! Otvarajte prozor... idemo kroz prozor."

I zaista, muškarci, bolničari su "izleteli" kroz prozor da ukažu prvu pomoć, odnesu ćebe jer su bebu iznosili na mraz i hladnoću. Bebu i majku su zatim prebacili kroz službeni ulaz.

Povezane vesti

Načelnik odeljenja za sterilitet, doktorka Jasmina Popović, bila je dežurna čitave noći. Najteži slučaj dešavao se pri kraju smene. Kada je saopštila da je sve u redu sa bebom i majkom, ekipa lekara i osoblja je odahnula.

Direktor GAK u Nišu, dr Bojan Lukić, kaže za "Novosti" da je u toku postupak zamene vrata, ali da je procedura spora i duga. Tender je raspisan početkom ove godine, ali vrata još nisu zamenjena.

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Vesti

Porodica