Jedna od najpoznatijih manekenki današnjice, zaštitno lice mnogih svetskih brendova i Viktorijin anđeo Kendis Svonpul, kako je sama napisala, doživela je neprijatnu situaciju kada je zamoljena da se pokrije kada je dojila u javnosti.

I to, nažalos, ne bi bilo ništa neobično, jer je to situacija sa kojom se susrela gotovo svaka majka koja doji svoje dete - da mora da se pokriva i sklanja, jer zbog pogleda i komentara okoline oseća stid. Ali u slučaju prelepe manekenke stvari su nekako drugačije, na šta je ona i odreagovala.

Naime, ona je na svom Instagram profilu postavila dotografiju na kojoj doji svog sinčića, a ispod nje svima onima kojima smeta kada vide majku koja doju u javnosti poručila...

"Mnoge žene ljudi danas napadaju zato što doje u javnosti ili ih izbacuju sa javnih mesta. I ja sam bila primorana da se pokrijem i osećam neku vrstu stida zato što dojim svoju bebu u javnosti. Ali, čudno, niko nije imao problema sa mojim toples fotkama u ime umetnosti?!

Svet je postao ravnodušan prema seksualizaciji grudi i nasilju na tv-u... Zašto bi bilo drugačije kada je dojenje u pitanju? Dojenje nije seksualno, ono je prirodno. Oni koji misle da je pogrešno dojiti u javnosti, treba da se edukuju o dobrobitima dojenja i za majku i za dete, a na kraju krajeva i za celo društvo", napisala je i izazvala oduševljenje majki širom sveta.