Nakon što je snežna oluja pogodila Grinvič (Njujork), Džošua Demarest i njegov najbolji prijatelj, Tajler Den, su izašli napolje da se igraju. Dečaci su se obukli u skladu sa vremenom, zgrabili svoje sanke i sa svojim dvanaestogodišnjim komšijama odlučili da naprave tvrđavu od smeta snega. Međutim, veselo popodne ubrzo se pretvorilo u nezapamćenu tragediju kada se njihov iglo urušio i zatrpao mališane.

Naime, dečaci su napravili tvrđavu od smeta, ispod koje su kasnije puzali, ali je struktura pala i zarobila ih. Kada se nakon nekog vremena nisu pojavili svojim kućama, porodice su prijavile nestanak. Policijci su se odmah dali u pretragu, a ubrzo su pronašli i sanke prativši tragove u snegu.

Džošua i njegov prijatelj Tajler Dej satima su ležali živi zakopani pre nego što su ih pronašli spasioci koji su u višečasovnim kopanjem rukama i lopatama uklonili čak sedam tona snega.

Dečaci su hitno prevezeni u bolnicu, ali je Džošua nažalost podlegao povredama, dok se Tajler oporavlja od hipotermije. Iako slučaj još uvek nije istražen, sumnja se da su komunalni radnici čisteći ulice bacili sneg preko tvrđave, što je dovelo do urušavanja. 

“Za sada samo znamo da su dečaci iskopali prolaz na zadnjoj strani smeta kako bi napravili tvrđavu, baš kao što sva deca rade”, rekao je Džordž Bel, šef policije u Grinviču.

U izveštaju se još napominje da je Tajler čuo zvučni signal, pre nego što je sve “postalo crno”.

Da nesreća bude još veća, ovo nije jedina tragedija koja se dogodila u porodici Demarest. Naime, Džošuina baka je preminula u Nju Džersiju otprilike u isto vreme kada su se dečaci igrali, a Džošinu mamu je tamo i dočekala tragična vest.