U  subotu 24. i nedelju 25. decembra od 11h-19h na Dorćol Platz-u održava se dvodnevni novogodišji festival za decu ,,Dorćolica“. Program festivala čini pet interaktivnih, edukativnih i zabavnih pozorišnih predstava i novogodišnji vašar namenjen deci, ali i njihovim roditeljima. Na vašaru će biti organizovane igraonice i radionice pravljenja novogodišnjih ukrasa za decu, figurica od testa, kićenja jelke, a roditelji će moći svoje najmlađe da obraduju novogodišnjim poklonima.

Predstave su namenjene deci predškolskog i školskog uzrasta. Predstava ,,Baš je trik postati Deda Mrazov pomoćnik" je humanitarnog karaktera, a novac od prodatih karata je namenjen deci koja žive u Domu za decu bez roditeljskog staranja "Drinka Pavlović". 

Cilj "Dorćolice" je da postane mesto šarenolikih novogodišnjih sadržaja, mesto za druženje i zabavu, i da vremenom preraste u nedeljnu pozorišnu manifestaciju za decu.

Cena karte za pojedinačnu predstavu i novogodišnji vašar je 300 dinara. Cena karte za dve predstave je 500 dinara. 

Karte se mogu kupiti u Dorćol Platz-u, Dobračina 59b od 15. decembra, 2016. 

Pprgram "Dorćolice"

Subota, 24. decembar:

-11h Predstava "Alisa u zemlji zmaja" 

-13h Predstava "Priručnik za zaljubljivanje" 

-14h Takmičenje u pravljenju najlepšeg novogodišnjeg ukrasa – radionica

-15h Radionica pravljenja ukrasa od testa

-16h Kićenje jelke 

-17h Predstava "Kuvarska bajka" 

Nedelja, 25. decembar:

-10h Predstava "Baš je trik postati Deda Mrazov pomoćnik" - humanitarna predstava za decu bez roditeljskog staranja iz Doma "Drinka Pavlović"

-12h Predstava "Baš je trik postati Deda Mrazov pomoćnik" (novac od prodatih karata biće doniran Domu za decu bez roditeljskog staranja "Drinka Pavlović")

-13h Igre bez granica za decu

-16h Dečija diskoteka