Ja sam probala za kasalj crna rotkva se izdubi i u nju se sipa med, prenoci i ujutru i uvece se da po supena kisika, kasalj prestaje.

Maja Micovic Uzme se crna rotkva, isece se kapica a unutrasnjost se izdubi i povadi i u otvor se sipa med, vrati se kapica od rotkvei prenoci na hladnom ( ne u frizideru) i ujutru i uvece se daje detetu po supena kasika meda.

Staša Maja Darko Micovic Za skidanje temperature : 1 mala soljica vinskog sirceta i 2 soljice vode se stave da se to bude mlako i u to sipati projino brasno dok smesa ne bude gusta. Staviti detetu jedne carapice a u druge vece smesu i obuti mu, umotati nogice u peskir i drzati oko pola sata, pa promeniti dok se dete ne preznoji.

Gabriela Racz 10 supenih kašika šećera upržiti i naliti 2dl vode , kada se sjedini voda i šećer, dodati 7 lovorovog lista i prstohvat žalfije, kuvati dok se ne dobije lepljiva smesa (kada pipnete prstima da vam se prsti malko lepe), procediti i vratiti smesu da dobije još jedan ključ. Čim provri pdmah smaknuti sa ringle. ZA DECU piti 3 puta na dan po malu kaf. Kašikicu a ODRASLI isto tako 3 puta na dan alo po sup. kašiku.