Publika će tokom tri dana koliko festival traje imati prilike da pogleda ukupno deset predstava iz Subotice, Novog Sada, Zrenjanina, Kruševca, Niša, Banja Luke i Beograda.

Prvog dana na repertoaru su lutkarske predstave za decu "Rečna sirena" (Pozorište lutaka "Pinokio"), "Basne iz senke" (Pozorište za decu Kragujevac), "Petar Pan" (Pozorište mladih Novi Sad) i Kameni cvet (Malog pozorišta "Duško Radović").

Narednog dana biće prikazano još tri predstave u okviru takmičarskog programa i to: "Cirkus Mario & Neta" (Malog pozorišta "Duško Radović"), "Pesma belog kita" (NP "Toša Jovanović", Zrenjanin) i "Princeza bez carstva i bogatstva" (Dečje pozorište Subotica).

Trećeg i poslednjeg dana predstaviće se Pozorište lutaka Niš sa predstavom „More mašte“ i Dečje pozorište Subotica sa "Ivicom i Maricom", dok će na svečanom zatvaranju biti izvedena predstava Dječijeg pozorišta Republike Srpske iz Banja Luke, "Odisej – san o povratku".

Stručni žiri koji će dodeliti nagrade u deset kategorija čine Slavčo Malenov (predsednik), prof. dr Zoran Đerić i Boris Čakširan, dok će Dečiji žiri dodeliti tri nagrade ("najglasniji aplauz", "naj, naj predstava" i "lutkarska čarolija").

Pored glavnog programa, festival ima i prateći program u okviru koga će biti realizovane četiri lutkarske radionice za decu, Izložba fotografija "Festival u fokusu" i Izložba lutaka studenata FPU, kao i promocija izdanja posvećenih lutkarstvu na kojoj će biti predstavljena sva izdanja Međunarodnog festivala pozorišta za decu u Subotici, uključujući i zajednička izdanja sa Pozorišnim muzejem Vojvodine, kao i časopis za lutkarsku umetnost "Niti".

Yumama i Malo pozorište "Duško Radović" vas nagrađuju

Prve tri čitateljke koje na i-mejl: redakcija@yumama.com pošalju tačan odgovor na pitanje: Ko je domaćin 47. Susreta profesionalnih pozorišta lutaka Srbije?, osvojiće po dve karte za jednu od sledećih predstava:

Foto: Promo

Basne iz senke, 29. novembar u 13.00 - 2 karte

Pozorište za decu Kragujevac /Uzrast 3+ / u Malom pozorištu "Duško Radović", Aberdareva 1, Tašmajdan

Foto: Promo

Cirkus Mario & Neta, 30. novembar u 10.30 – 2 karte

Malo pozorište "Duško Radović" / Uzrast 2+

Foto: Promo

Ivica i Marica, 1. decembar u 10.30 – 2 karte

Dečje pozorište Subotica /Uzrast 5+ / u Malom pozorištu "Duško Radović", Aberdareva 1, Tašmajdan

NAPOMENA: Pored odgovora, pošaljite i Vaše ime i prezime i kontakt telefon.