Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Anđelka Prpić o majčinstvu i vaspitanju: Biti samo mama i domaćica je najteži posao i najveći podvig

Popularna glumica otkriva da li je stroga ili opuštena mama, kako kažnjava Jakšu kada uradi nešto što ne bi trebalo, kao i koja je najveća greška koju roditelji prave...

 Izvor: Foto: Instagram

Jedna od najduhovitijih i omiljenih srpskih glumica je pre svega posvećena i nežna mama malenom Jakši, a ona je otkrila s kakvim se sve izazovima i dilemama susreće kao roditelj.

Da li ste stroga ili opuštena mama?

"Mislim da držim neki balans. Imam momenata gde može sve, ne pridržavam se striktno 'ovoga sme ovoliko, onoga onoliko'. Možemo da grešimo, da namerno pravimo ustupke, ali kada smatram da je neko ponašanje neprimereno i nedozvoljeno, bahato ili na granici sa razmaženim, reagujem i to sečem u korenu".

Kako "kažnjavate" dete kada uradi nešto što ne bi trebalo?

"Mislim da je ključ u tome da ne postoji neka univerzalna stvar koja je dobra, loša, vaspitna ili kakva god metoda, već je poenta u tome da osluškujete svoje dete. Ne postoje dva ista odnosa između roditelja i dece, sve je individualna stvar. Smatram da roditelji treba da imaju neki sopstveni sistem vrednosti, nagrada ili kazni i da nekako u tim okvirima rade sa decom. Ja još uvek ne primenjujem kazne u pravom smislu reči, ali čini mi se da dete mora da ima nešto čemu teži, čega se plaši, što ne bi volelo da mu se desi, da mu je prirodno da kada uradi nešto loše oseti neku grižu savesti. Trudim se da u Jakši nekako postavim taj sistem vrednosti za koji mi u kući smatramo da je onaj pravi. Nadam se da ne grešim u tome, videćemo za koju godinu.

"Mislim da je to individualno, ima različite dece. Ne znam kako se do nekih karaktera i naravi najlakše dolazi, kako deci najbolje prići, a da se ostvari najbolji rezultat u najbržem roku. Ja imam sreću da je moje dete poslušno, nije što je moj, ljubi ga majka", rekla je Anđelka kroz smeh.

Povezane vesti

"Nemam problem da razgovaramo o svemu, umem i da viknem, da zasikćem, proškrgućem ili šta već, ali to za sada 'radi", dodaje ona i kaže da je u njihovoj kući suprug Dario ipak malo veći autoritet u odnosu prema detetu.

"I ja to potenciram, uslovno rečeno. Princip dobar i loš policajac uvek radi, i kada smo u pitanju mi matori, i kad su u pitanju klinci. Zapravo, zna se za koje stvari se obraća mami ili tati, a nas dvoje se trudimo da smo uvek u dosluhu i da uvek ispoštujemo ono što ovaj prethodni kaže, makar se u tom trenutku ne slagali sa tim".

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Vesti

Porodica