Na svečanom otvaranju hor Čarolija izveo je himnu Kids festa, uz koju su plesale balerine iz plesne škole Adagio. Nakon njihovog nastupa, usledilo je i obraćanje ambasadorke Kids festa glumice Anđelke Prpić: "Kad pomislim na bioskop, ja pomislim na sreću, na osmeh i na fenomenalno raspoloženje. Tokom ovih sedam dana biću intezivno srećna, jer ću gledati jedne od najboljih filmova u omiljenim bioskopima."

Nakon premijernog prikazivanja filma "Trolovi", publici su se poklonili i glumci koji su učestvovali u sinhronizaciji Marko Mandić, Ivan Zekić,  Aleksandra Radosavljević, Marija Mara Marić, Ljiljana Stjepanović, Milan Antonić, Nikola Demonja i mnogi drugi.

12. Kids fest se održava širom Srbije od 23. do 30. oktobra u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu, Zrenjaninu i u još trideset gradova širom zemlje. Tokom KIDS FEST-a prikazuju se najkvalitetnija filmska ostvarenja koja dolaze iz celog sveta (Francuska, Švedska, Norveška, Danska...) za decu predškolskog i školskog uzrasta, a važan deo festivala jesu i zabavne i kreativne radionice i igraonice u kojima se deca edukuju o važnim temama na njima prilagođen način. Ove godine raznovrsan program od 20 ostvarenja je podeljen u dve celine, KIDS program (4-12 godina) i TEEN program(12-18 godina).

Kao i prethodnih godina, važan deo festivala je Kids fest Arena u Dvorani Doma Sindikata čiji bogati program posetioci mogu da vide od 24. do 30. oktobra. U zabavnim, kreativnim i obrazovnim radionicama učestvovaće brojni animatori i plesne grupe. Klinci i klinceze će imati priliku da učestvuju u kreativnom kutku „Politike za decu“, igricama sa „Computerland-om”, „Naxi” karaokama, radionici žongliranja, maloj školi programiranja i mnogim drugim animacijama.

Cene karata za bioskopske projekcije na Kids festu se nisu menjale i od danas se mogu nabaviti na svim blagajnama bioskopa. 

U Beogradu se 12. Dečiji filmski festival održava u bioskopima „Cineplexx UŠĆE Shopping Center“, „Cineplexx Delta City“, „Roda Cineplex“, „Dvorani Doma Sindikata’’, bioskopu „Fontana’’, „Dvorani kulturnog centra’’, u Novom Sadu u bioskopu „Arena Cineplex“ i „CineStar Cinemas“, a u Pančevu i Zrenjaninu, takođe u bioskopima „CineStar Cinemas“. Kids fest se u Kragujevcu održava u bioskopu „Cineplexx Kragujevac Plaza, dok je u Nišu centar dešavanja festivala bioskop „Vilin grad“.

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.