Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Saveti za prezauzete mame: Vreme je za predah!

Nabavka, čišćenje, kuvanje... Pored svih obaveza oko bebe, mame sebi ne posvećuju baš puno pažnje. Ipak, postoje načini kako da uspete da ukradete malo vremena za sebe...

 Izvor: Foto: Shutterstock

"Beba spava, mama spava" je savet koji svi sa lakoćom daju porodilji, samo je pitanje koliko je on zaista primenjiv. Većina mama od trenutka kada spusti usnulu bebu u krevetac, kreće da juri po kući ne bi li završila što više obaveza dok se njeno mezimče ne probudi. Veš, sudovi, ručak, a zatim i avantura pripreme dohrane za bebu, su neke od obaveza koje mame pokušavaju da završe dok im beba spava. Međutim, taj period spavanja je obično prekratak za ovu listu obaveza. Kombinuj uvedenu namirnicu sa onom što se tek uvodi, pa ono što beba voli sa onim što manje voli, pa onda ono što beba nije jela već par dana sa onim što imamo u frižideru, a da, najpre, to sve bude zdravo i bezbedno. Tako izgleda priprema obroka za jednu bebu.

Pre svega, neke aktivnosti bi trebalo trajno skloniti sa liste. Ne opterećujte se detaljnim sređivanjem stana, prozorima i zavesama. Važnije je da budete rasterećeni, opušteni, raspoloženi. Rešenje je i u prihvatanju saveta za uštedu vremena. Možete, recimo, poslušati preporuke pedijatara i bebi servirati ručak u parku iz staklene teglice. Ne treba imati dilemu, kada su od pouzdanog proizvođača, gotove kašice su siguran izbor -  kontrolisanog su porekla i kvaliteta, a veoma su praktične i jednostavne za upotrebu. Većina njih sadrži probiotik bifidobakteriju koja blagotvorno deluje na ravnotežu crevne flore. Zbog toga njihov čarobni sastojak obezbeđuje predah! 

Ukoliko vam ovo jesenje vreme ne dopusti odlazak u dužu šetnju parkom, ostaje da poslušate savet sa početka: "beba spava, mama spava", i odremate sa svojom bebom. 

Software:GIMP 2.8.10 Created: 2016:10:26 16:29:45


Lino kašice 

Posvećujući pažnju potrebama beba, u saradnji sa pedijatrima i nutricionistima, kompanijaPodravka razvila je dve linije prvih nemlečnih obroka za odojčad. 

Lino kašice od žitarica sa kombinacijama heljde, prosa i riže, zatim riže sa bananom i riže sa jabukom i šargarepom, se pripremaju sa vodom. S obzirom da sadrže vitamine koji pozitivno deluju na imunitet deteta, predstavljaju siguran, praktičan i kvalitetan izbor za prve nemlečne obroke beba. 

Lino voćne kašice, osam različitih ukusa, su hranljive i lako varljive, blagog i prijatnog ukusa sa visokim procentom voća kontrolisanog porekla i kvaliteta, bez dodatnih zaslađivača, šećera, glutena, konzervansa, boja i aroma. Velika prednost Lino voćnih kašica je i u tome što se nalaze u staklenim, sterilnim čašicama i zgodne su za upotrebu, pa se bebi mogu dati u svakom trenutku.

Obe linije proizvoda napravljene su u skladu sa najsavremenijim tehnološkim postupkom i po ispitanim receptima koji osiguravaju nutritivnu vrednost i poseduju sertifikate koji to i potvrđuju. Promovišući zdrav način ishrane, kompanija Podravka podržava stav da je dojenje, kao prirodan način prehrane, važan faktor za pravilan rast deteta.

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.

Najnovije

Vesti

Porodica