Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Beograd: Osnovano Udruženje Šansa za roditeljstvo

U Beogradu je osnovano Udruženje parova Srbije u borbi za potomstvo, sa ciljem da udruživanjem zajednički deluju na nadležne organe da se pomogne biomedicinski potpomognuta oplodnja (BMPO), odnosno vantelesna oplodnja.

 Izvor: Foto: Shutterstock

Potreba za osnivanjem Udruženja "Šansa za roditeljstvo" proistekla je iz zajedničke želje svih parova, koji su primorani da do potomstva dođu isključivo uz pomoć biomedicinski potpmognute oplodnje (BMPO), tzv. vantelesne oplodnje, da udruživanjem dejstvuju na Republiku Srbiju i nadležne organe (Republički fond za zdravstveno osiguranje). 

Kako se navodi u saopštenju, udruženje će nastojati da jača svest o potrebi za većim brojem finansiranih BMPO, o tome da treba da se granica za žene poveća do 45 godine, kao i da se poboljšaju uslovi za ostvarivanje prava na postupak BMPO.

U Udruženju su, naime, postavljeni mnogobrojni ciljevi, ipak glavni i vodeći je upravo posebno skretanje pažnje na povećanje nataliteta, ali i neizbežan osvrt na diskriminaciju žena iznad 40 godina.

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama.

Inicijalizacija u toku...

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica