U incidentu koji se dogodio prošle nedelje u "Institutu za majku i dete" lakše je povređena jedna beba kada je na nju pao deo rendgena.

"U pripremi za snimanje bebe u Intenzivnoj nezi kardiohirurških bolesnika na pokretnom delu aparata za rendgen snimanje popustila je kočnica. Aparat je udario u ivicu kreveta - izolete i jednim delom dodirnuo detetu glavicu. Dete je imalo manju oguljotinu i nagnječenje kože", objasnio je doktor Radoje Simić, direktor Instituta za zdravstvenu zaštitu majke i deteta Srbije.


Pogledajte i Kad beba padne sa kreveta

Dete je pregledano i, srećom, nisu konstatovane opasne povrede niti posledice udara, a bolnica je najavila kupovinu novih aparata.

"Neurološki i neurohirurški pregledi su pokazali da nema povrede kosti i mozga. Dete je sutradan po planu prevedeno na odeljenje da bude sve vreme uz majku. U toku je nabavka dva najsavremenija pokretna rendgen aparat", kazao je doktor Simić.

Izvor: Blic

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.