Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Odrastanje bez nasilja: Ministarstvo pravde pokrenulo internet kampanju protiv nasilja u porodici

Ministarstvo pravde saopštilo je danas da je pokrenulo internet kampanju "Isključi nasilje" (#iskljucinasilje) čiji je cilj podizanje svesti o porodičnom nasilju i predstavljanje novih zakonskih mera u borbi protiv nasilja ...

 Izvor: Foto: Shuttersock

U saopštenju se navodi da je u proteklih 10 godina u Srbiji je zbog porodičnog nasilja nastradalo 314 žena, dok je od početka 2016. godine najmanje 16 žena ubijeno, što ukazuje na neophodnost angažovanja svih resursa u borbi protiv nasilja u porodici.

Pročitajte i... Pravno savetovalište: Kako prepoznati nasilje u porodici i na koji način reagovati

Ministarstvo je navelo da je cilj kampanje da se putem internet kanala, društvenih mreža i medija podigne svest o nasilju u porodici, da se informišu i edukuju različite grupe, da se nove zakonske mere približe kako onima koji mogu da budu ili jesu žrtve porodičnog nasilja, tako i ostvarenim ili potencijalnim počiniocima, kao i široj društvenoj zajednici kako bi umela da prepozna nasilje i adekvatno reaguje na njega.


Pročitajte i... Nasilje u porodici se prenosi sa generacije na generaciju

"Takođe, jedan od osnovnih prioriteta ove kampanje jeste poziv na akciju svih onih koje se posredno ili neposredno mogu dovesti u vezu sa bilo kojim oblikom porodičnog nasilja." dodalo je Ministarstvo i pozvalo najširu javnost da se uključi u kampanju.

Izvor: Blic


*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Vesti

Porodica