Državni sekretar u Ministarstvu omladine i sporta Predrag Peruničić i predsednik Privremenog organa opštine Bela Palanka danas su predstavnicima sportskih klubova u ovoj opštini uručili sportsku opremu i rekvizite. Posetili su i učenike Okružne zabavne škole sporta koju pohađa oko 200 dece iz ove i opštine Dimitrovgrad, uzrasta od prvog do petog razreda.Ovu školu organizuju Sportsko-turistički centar iz Dimitrovgrada i Sportski centar "Banjica" iz Bele Palanke.

Pročitajte i... Kako odabrati pravi sport za dete?

Državni sekretar Predrag Peruničić je naglasio da je u opštini Bela Palanka u poslednjih nekoliko godina tri puta više dece koja se bave sportom.

Predsednik Privremenog organa opštine Bela Palanka Goran Miljković je rekao da imaju izvanrednu saradnju sa državnim sekretarom, ministrom Vanjom Udovičićem i Ministarstvom omladine i sporta.


Pročitajte i... Plivanje - sport i zabava

"Dobili smo njihovu podršku oko izgradnje košarkaškog terena. Izgradnjom Sportske hale i Rekreativno-ekološkog centra sve je intezivniji razvoj sporta u našoj opštini", istakao je Miljković i dodao:

Pročitajte i... Sport na otvorenom

"Iz budžeta opštine godišnje izdvajamo oko 14 miliona za rad sportskih klubova i udruženja, a sa 20 miliona finansiramo Sportski centar "Banjica"."

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.


Izvor: Blic.rs