Suzan Terilon je tokom porodičnog putovanja u Delaver otišla do restorana koji je udaljen nekoliko kilometara od mesta na kom su ostala njena deca. Dok je ona bila van kuće koju su iznajmili za odmor, dečaci su izašli napolje da šetaju svoje pse. Nepoznati svedok je video da su deca sama i raspitao se.

Nakon što je saznao da su dečaci potpuno sami ostali kod kuće, pozvao je policiju i Suzan Terilon je privedena u policijsku stanicu.

Pročitajte i... Kada dete ostaviti samo u kući

Naime, Suzan je učinila dva prekrašaja, dopustila je da deca izađu napolje sama i nije nikoga od nadležnih obavestila da su deca ostala sama kod kuće.

Različita su mišljenja javnosti da li je ova mama zaista kriva ili ne, ali zakon smatra da ipak jeste.

Verovali ili ne neke države imaju zakon koji reguliše do kog uzrasta deca ne smeju sama da ostanu kod kuće. I u svakoj državi zakon drugačije reguliše ovu oblast. 


Pročitajte i... Roditeljske dileme: 17 pokazatelja da je dete spremno da ostane samo u kući

Pravnici ističu da pema državi Merilend u kojoj ova mama živi, dete mora da ima najmanje 8 godina kako bi ostalo samo kod kuće. Međutim, u Delaveru ne postoji zakon koji reguliše od koje godine dete može samo da ostane kod kuće.

U ovoj državi prema Službi za porodične usluge, deca do 12 godina ne bi smela da ostaju sama, a granica se pomera ako deca imaju fizički invaliditet ili zaostaju u razvoju.

Pročitajte i... Sačuvajte život deteta: 6 opasnosti koje vrebaju u kući

Prema tome, kada odlazite na porodična putovanja, informišite se kako je regulisan zakon ovog tipa u zemlji u koju planirate da otputujete, kako biste izbegli nevolje.

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.