Nakon što je konačno primljen u bolnicu, dečak je dobio infuziju i antivirusne medikamente, antibioike i morfin kako bi njegovom slabašno telo moglo da se izbori sa virusima.

Pročitajte i Kako prepoznati i lečiti male boginje kod dece

Alenova majka Sara dovela je svog sina u bolnicu, ali je bila odbijena na prijemu, uz obrazloženje da nema potrebe za lekarskom intervencijom. Samo dva dana kasnije, dečakovo stanje se veoma pogoršalo.

Ovo je jedan od najozbiljijih oblika boginja koji je ikad zabeležen, majka je pričala da su doktori dete hteli da slikaju za medicinski časopis kao primer najgoreg oblika ove bolesti. Neke sestre su čak rekle da u čitavoj svojoj karijeri nisu videle ništa slično.

Kada je bila odbijena na prijemnom odeljenju u bolnici, argumentima da sve majke misle da njihovo dete ima najgori oblik boginja i da nema potrebe da ga doktor pogleda, otišla je kući neutešna. Njen strah se povećao kada je otrila da njegova temperatura raste. Sara već ima već dvoje dece, te je bila svesna ozbiljnosti situacije i da to nisu samo "obične boginje".

Pročitajte i Srbija: Povećava se broj dece koja mogu dobiti male boginje

Kada su dečaka primili u bolnicu osećala je strah, ali i olakšanje što ju je neko ipak ozbiljno shvatio i rešio da nešto preduzme po tom pitanju.

"Dok sam čekala na prijemu mogla sam da vidim golim okom kako mu se bognje šire po grudima. Nisam mogla da ga uzmem u naručje tri dana jer je užasno vrištao svaki put kada sam pokušala da ga dotaknem. Strašno je kada gledate svoje dete kako pati, želite da taj bol uklonite, a jednostavno ne znate kako da mu pomognete", izjavila je Sara.

Doktori i dalje ne znaju uzrok tako jakog razvoja boginja kod dečaka. Obavljen je niz testiranja i skeniranja srca kako bi se ustanovio da li je bolest napravila ostavila neke posledice na organizam.

Boginje se uglavnom same smiruju. Ne preporučuje se davanje aspirina deci, jer takve vrste lekova mogu uzrokovati fatalne posledice za dete, kao što su oštećenje mozga i jetre.

Nikada se nemojte sa ovom bolešću sami nositi, uvek se obratite za pomoć lekara.

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama