U vrtiće na Novom Beogradu primljeno je dodatnih 550 mališana, odnosno ukupno 1.407 dečaka i devojčica.

"Predškolska ustanova “11. april” je na konkursu za upis dece za radnu 2016/207. primila 3.171 zahtev. Pre žalbenog roka u ustanovu je primljeno 857 dece, a u žalbenom roku pozitivno je rešeno još 550 zahteva, što znači da je do sada upisano 1.407 dece", rekli su za “Blic” iz Sekretarijata za obrazovanje i dečju zaštitu.

Ovaj broj se donekle razlikuje u odnosu na prethodnu.

"Prošle godine na konkursu je bilo 2.865 zahteva, odnosno 306 manje nego sada. Ova ustanova je do sada izdala gotovo 400 odbijenica, to jest potvrda da deca nisu upisana u ustanovu.

Pogledajte i Post vaspitačice koji je zapalio Internet: Za našu struku je potrebno položiti testove, a za roditeljstvo...?

Iz Sekretarijata dodaju da će precizne podatke o broju upisane dece imati posle završetka kompletne konkursne procedure, kada se budu formirale jaslene i vrtićke grupe i kada roditelji potpišu ugovore sa predškolskim ustanovama.

"Deca se u predškolske ustanove Beograda upisuju tokom čitave godine", dodali su iz Sekretarijata.

Podsećamo, na ovogodišnji konkurs za vrtiće stiglo je rekordna 21.792 zahteva.

Izvor: Blic

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.