Madona ima ćerku Lurds i sina Roka, koji su njena biološka deca. Pored njih iz afričke države Malavi usvojila je četvoro dece, Džejmsa, Dejvida, Stelu i Ester.

A post shared by Madonna (@madonna) on Jul 30, 2018 at 11:20am PDT

"Svaka majka fudbalera zna da to na neki način zahteva da nemate život jer se stvari menjaju iz nedelje u nedelju, a utakmice od vikenda do vikenda. Ponekad si u gradu, nekad ne znaš sve do četvrtka uveče igra li se utakmica u subotu ili nedjelju, u podne ili kasnije", rekla je Madona u intervjuu za italijanski Vogue magazin čiju posednju naslovnu krasi upravo ova slavna pevačica.

A post shared by Madonna (@madonna) on May 19, 2018 at 3:28am PDT

"Nemoguće je imati planove, osećaš da nisi pravedan prema ostaloj deci ili samoj sebi", dodala je.

U Lisabon su se, osim Dejvida (12), preselila i deca Džejms (12) i petogodišnje Ester i Stela, dok 21-godišnja Lurds Lurds i 17-godišnji Roko ne žive sa majkom.

"Naučili su portugalski kroz muziku, ples, fudbal i sport, odnosno aktivnosti sa drugima, a ne sedeći u učionici. Tako je zabavnije i interaktivnije", objasnila je Madona.

A post shared by Madonna (@madonna) on Jun 26, 2018 at 8:01am PDT

Pevačica priprema 14. album na kojem radi sa muzičarima koje je upoznala u Portugalu. Od svoje dece ne očekuje da idu nenim stopama, osim ako to sami ne žele.

"Zbog mog posla i putovanja širom sveta, zbog stvari koje radim i mesta na kojima se nalazim, moja deca su vrlo otvorena prema svemu i na to sam ponosna. Mnogi mi kažu da sigurno želim da mi sin bude uspešan fudbaler, najstarija ćerka plesačica, a Roko slikar. Ne, ja želim da moja deca budu saosećajna i odgovorna ljudska bića puna ljubavi", izjavila je Madona.

A post shared by Madonna (@madonna) on Jul 31, 2018 at 12:00pm PDT

"Želim da budu dobri ljudi koji se prema drugima odnose dostojanstveno i sa poštovanjem, bez obzira na boju kože, veru, pol. To je najvažnija stvar. Ako slučajno postanu novi Pikaso ili Kristijano Ronaldo, odlično, to je onda samo trešnja na vrhu torte".

Madonna je u Africi prošle godine otvorila prvu dečju bolnicu, a u susret svom 60. rođendanu, pokrenula je i kampanju kojom prikuplja novac za organizaciju koja se brine o ostavljenoj i ranjivoj deci Malavija pružajući im zdravstvenu pomoć, edukaciju i podršku zajednice.