I ove godine „Kamp Ljubavi i Nade” biće internacionalnog karaktera i ugostiće, pored 40 mališana iz Srbije, i prijatelje iz Hrvatske. 

NURDOR je prvi „Kamp Ljubavi i Nade” organizovao još 2010. godine i od tada je u njemu boravilo više od 500 dece, mladih i roditelja iz cele Srbije i regiona. Sve aktivnosti u Kampu osmišljene su uz mnogo ljubavi i iskustva. Psihološke, kreativne i sportske radionice, hipo terapija i škola plivanja prilagođene su potrebama, uzrastu i interesovanjima učesnika samo su neke od aktivnosti. Tim psihologa i posebno edukovanih volontera pratiće učesnike kroz sve avanture i izazove. 

Osnovni cilj Kampa je da se deci i mladima, nakon dugog i teškog iskustva lečenja od maligniteta, pomogne na putu do potpunog oporavka uz sticanje samopouzdanja, samopoštovanja i snage. Uz najmlađe učesnike u Kampu će boraviti i roditelji – pratioci za koje je pripremljen poseban psiho-socijalni program za osnaživanje i opuštanje. Boravak u Kampu će i za roditelje dragoceno iskustvo jer će imati priliku da svoje mališane vide u novom, drugačijem svetlu. 

Ipak, najdragocenije uspomene koje mladi kamperi ponesu iz Kampa su prijateljstva koja se sklope i razmena iskustava o teškoj i, često, dugoj borbi za ozdravljenje ali i najvećoj pobedi koju je svaki kamper izvojevao!

"Svaki kamp je posebno i dragoceno iskustvo i za učesnike i za volontere, ali svi naši kampovi su isti u jednoj stvari – fantastičnoj pozitivnoj energiji koju nose!  Uvek je veliko zadovoljstvo i posebna čast družiti se sa svim tim malim-velikim pobednicima u 'Kampu Ljubavi i Nade'", kaže Ljubiša Stanić, roditelj i član UO NURDOR. 

Kao i do sada, NURDOR će “Kamp Ljubavi i Nade” realizovati u „Zavodu za specijalizovanu rehabilitaciju Ivanjica" a uz veliku pomoć prijatelja, donatora i sjajnih NURDOR volontera. 

Kamp je besplatan za sve učesnike.

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama