Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vojvodina: Za treće dete 12 hiljada dinara mesečno

Pokrajinska vlada će nastaviti sa pružanjem finasijske pomoći porodicama u kojima se rodi treće dete i to u iznosu od 12.000 dinara mesečno po korisniku, do kraja 2016. godine.

 Izvor: Foto: Profimedia

U saopštenju se navodi da je Pokrajinska vlada, na današnjoj sednici kojom je predsedavao Igor Mirović, zadužila je Pokrajinski sekretarijat za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova, da nakon rebalansa pokrajinskog budžeta za 2016. godinu nastavi sa isplatom novčane pomoći porodicama u kojima se rodi treće dete.

Pogledajte i Plata za treće dete: Šta mame u Srbiji misle o predlogu izmene građanskog zakonika?

"Nakon razmatranja Informacije o realizaciji mera utvrđenih programom demografskog razvoja AP Vojvodine u prvom polugodištu 2016. godine, Pokrajinska vlada je ocenila da su mere kojima se podstiče rađanje dece, jedan od trajnih prioriteta i istovremeno konstatovala da je neophodno iznaći dodatna sredstav za te potrebe s obzirom na činjenicu da u aktuelnom budžetu AP Vojvodine za 2016. godinu nisu bila predviđena sredstva za tu namenu", kaže se u saopštenju.

Pored pomenute, Pokrajinska vlada na današnjoj sednici je dopunila i Odluku o broju studenata za upis u prvu godinu master akademskih studija i doktorskih akademskih studija, koji se finansiraju iz budžeta AP Vojvodine, na fakultetima Univerziteta u Novom Sadu, u školskoj 2016/2017. godini.

Na Prirodno-matematičkom fakultetu, akreditovan je novi studijski program master akademskih studija Primenjena matematika: Nauka o podacima, za izvođenje na srpskom i engleskom jeziku, a na taj program će u narednoj školskoj godini moći da se upiše 20 studenata na budžetu.

Na današnjoj sednici doneta su i rešenja o postavljenju sedam podsekretara i 15 novih pomoćnika pokrajinskih sekretara u resornim sekretarijatima, te pet novih pomoćnika direktora Uprave za kapitalna ulaganja i Uprave za zajedničke poslove pokrajinskih organa.

Izvor: Tanjug

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Vesti

Porodica