Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šapčani postali prvi put roditelji u šestoj deceniji: Jana je poklon od Boga! (FOTO)

Posle duge borbe i isčekivanja, 12. jula, pet minuta posle ponoći u šabačkom porodilištu na svet je došla Jana i tako usrećila svoje roditelje Svetlanu i Bodana Lukića.

  Izvor: Foto: Shutterstock

Šapčani Svetlana i Bodan Lukić postali su roditelji na početku šeste decenije života. Devojčicu tešku 3,6 kilograma na svet je doneo lekarski tim šabačke Opšte bolnice. Oni ističu da ovaj slučaj treba da bude motiv svim ženama da se odluče za rađanje, jer medicina napreduje, a Srbiji su potrebne bebe.

Povezane vesti

Svetlaninoj i Bogdanovoj sreći nema kraja. Posle duge borbe i isčekivanja, 12. jula, pet minuta posle ponoći na svet je došla Jana. Taj trenutak njena majka, koja je u januaru napunila 51 godinu, dugo će pamtiti. 

"Svu prazninu koju sam imala u duši, ona je popunila. Ne znam šta da kažem. Kao Bog kad vam nešto pokloni. Rođena je na praznik, to je poklon od Boga“, kaže Svetlana Lukić 

  Foto: B92 Printskrin

Pomešane emocije, smeh i suze smenjuju se kod oca Bogdana. Nadao se, molio i verovao da će postati otac. 

"Plakao sam kao što sada plačem od sreće. Drago mi je što sam postao otac. Sad ćemo se nas dvoje u nekim poznim godinama okrenuti njoj. Dobili smo je kasno. Pogledao je i nas Bog", kaže Bogdan Lukić.

Veliku zahvalnost duguju lekarskom timu šabačke bolnice, koji su i pored komplikacija i rizika, trudnoću doveli do srećnog kraja. Biološki potpomognuta trudnoća sa tri začeta ploda, zahtevala je dodatni nadzor. 

"Uspeli smo da spasemo jedan plodić koji je ostao. Po izlasku iz bolnice, bio je stalni nadzor. Doveli smo trudnicu do željenih 36 nedelja, kada je iz medicinskih razloga porođaj završen carskim rezom“, kaže dr Darko Vukojčić. 

Povezane vesti

Svetlana je nastarija porodilja u ovoj ustnovi koju lekari pamte. Statistika podseća da je pre četiri decenije procenat žena koje su "kasnije" rađale iznosio samo pet odsto, a sada u evropskim zemljama gotovo svaka četvrta trudnica bi se mogla nazvati starijom prvorotkom. I ovde je takva statistika, ali se intenzivno radi na podsticaju rađanja. 

"Ja se nadam da će ovaj primer motivisati i ostale žene da rađaju. Nama trebaju bebe. Bebe su i dalje u modi, ja se nadam", kaže dr Dragan Milošević, načelnik Službe ginekologije i akušerstva

Ova slika iz šabačkog porodilišta nada je za sve žene koje nisu uspele da postanu majke u godinama koje su optimalne za rađanje. Biloški sat sporije kuca i na strani je novog života.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica