Klub mama je inicijativa Centra za mame, organizacije koja se zalaže da nijedna žena ne bude diskriminisana zato što je mama, da žene ne smeju da budu primorane da biraju između karijere i porodice, da je društvo jednakih šansi jedino ispravno, kao i za pravnu državu gde se zakoni poštuju.  Centar za mame osniva Klub mama sa uverenjem da su žene jedne drugima najbolja podrška i da udružene mogu promeniti sadašnjost i obezbediti bolju budućnost.

„Pozivamo sve mame, i one koji podržavaju mame, da se priključe Klubu i podrže rad Centra za mame koji se od 2012. godine bori za prava mama,” izjavila je Jovana Ružičić, direktorka organizacije. „Do sada smo uradili mnogo toga - dali preko 1000 besplatnih pravnih saveta, pokrenuli inicijativu da sva porodilišta budu prijatelji majki, organizovali 6 Bazara mama preduzetnica, organizovali smo 250 mama da razgovara sa 250 poslanika/ca i lobira za izmenu Zakona o finansijskoj podršci porodici sa decom…., i sve to smo uradili bez ikakvih sredstava. Sada nam je potrebna podrška da nastavimo dalje i još bolje.” dodala je Ružičićeva. 

Prva mama koja se učlanila u Klub mama je Jelena Đoković, mama malog Stefana i direktorka fondacije Novak Đoković. 

“Velika je i plemenita stvar udružiti se i podržati majke, njihovu ulogu koja je veoma važna u svakom društvu i u životu svakog pojedinca. Majke je potrebno podržati, pružiti im pomoć kako bi bile jednako uspešne i u svojim porodicama, i na ostvarenju poslovnih planova ukoliko to žele. Želim da podržimo i one žene koje same podižu decu, zatim žene koje su se odlučile da ne rade, kao i one koje rade jer svaka od njih treba pomoć i svaka se suočava sa različitim izazovima. Na kraju, kada sam i sama postala majka imala sam mnogo pitanja i dilema, i želim da svoja iskustva razmenjujem sa drugim majkama, kao i da zajedno jedne drugima pomognemo i podržimo ih,” izjavila je Jelena Đoković.   

Centar za mame poziva sve mame, građanke i građane da se pridruže borbi, učlane se u Klub mama i sa 300 dinara mesečno podrže rad Centra za mame. Sve o načinu na koji možete postati članica ili član Kluba mama i podržite rad Centra za mame pronađite na sajtu Klub mama.

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama