Nastupima članova „Kulturnog skloništa“, „Academy“ centra, malih pevača i glumaca,  članica „Professional dance“ studija i gostiju iz Konfucijevog instituta, započelo je letnje druženje sa mališanima. 

Zamenica načelnika Gradskog veća zadužen za kulturu, Mirjana Lukić Marinković i koordinatorka Novosadskog BIG dečijeg leta, Severina Prostran Miletić svečano su otvorile šesto po redu Novosadsko BIG dečije leto koje će trajati do 26. avgusta. 

Mirjana Lukić Marinković je rekla da je zahvaljujući trudu ljudi iz Dečijeg kulturnog centra „Deci na dar“ osmišljen bogat program, a sve to uz pomoć novosadskih institucija i organizacija. Ona je istakla da je Grad Novi Sad sa posebnim zadovoljstvom podržao ovu manifestaciju kako bi naši najmlađi sugrađani tokom letnjeg raspusta mogli da provedu kvalitetno vreme na različitim radionicama. 

"Zahvaljujemo se na prvom mestu svim vrednim ljudima iz institucija i organizacija koji su pripremili ovogodišnji program, Gradskoj upravi za kulturu Grada Novog Sada kao i tržnom centru BIG na podršci", navela je koordinatorka Novosadskog BIG dečijeg leta, Severina Prostran Miletić. 

Tokom ovog izdanja manifestacije biće priređeno preko 200 različitih aktivnosti za decu različitog uzrasta. Nakon otvaranja od ponedeljka 20. juna, decu očekuje 70 dana programskog šarenila: koncerti, pozorišne predstave, performansi, filmske projekcije, naučne i jezičke radionice, kreativno-edukativne, umetničke i sportske radionice tokom kojih će mališani pre svega ući u muzejske, galerijske i ostale prostore namenjene njima i gde će se upoznati sa značajnim umetničkim delima, starim zanatima, pronalascima velikih naučnika i jezicima i kulturama drugih naroda. Mlađi će biti u prilici da grade zamkove, prave novine, izrađuju lutke, a malo stariji da naprave prve korake kao dizajneri, arhitekte ili slikari. 

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.