Proslavljeni glumac Milorad Mandić Manda iznenada je preminuo u 56. godini nakon što mu je pozlilo na sceni tokom izvođenja dečje predstave "Petar Pan". 

Osim po ulogama u nekim od najboljih i najpoznatijih filmova srpske kinematografije, Manda je bio poznat i po svom humoru i specifičnom obraćanju deci.

Vodeći popularni šou "S one strane duge", tokom devedesetih godina, postao je televizijska ikona za decu, koju je opčinio pitanjem "Da li si se zaljubiška?", a na koju je trebalo odgovoriti sa "tamba" ili "lamba", odnosno da ili ne.

Pogledajte i Duško Radović o deci: Volimo decu i kad su kriva, jer će ih život kažnjavati i kad nisu

Tata Manda koji u prvom braku sa Sonjom dobio Marka, Mariju i Filipa, a sa drugom suprugom Anastasijom sina Andriju, pričao je ovako:

O svom detinjstvu

- Odrastao sam u skromnoj porodici i vaspitavan sam tako da nisam imao mnogo želja. Bio sam svestan da su mnoge stvari za mene bile nemoguće, iako su se moji roditelji trudili da sestri, bratu i meni obezbede što više. Kada sam dobio svoju decu, pokušavao sam da svaku njihovu želju ostvarim istog trenutka. Zbog takvog stava oni su bili izgubili interesovanje za iznenađenja, a ja sam shvatio kako sam svojim postupcima postigao kontraefekat. Međutim, vremenom su počeli drugačije da razmišljaju i naučili su da cene roditeljski trud. Vodio sam ih na snimanja da vide koliko su naporna i kako sam na neki način žrtvovao porodicu zbog zanata, što me mnogo boli. (magazin "Stori", 2010. godina).

Pogledajte i Uspomene iz detinjstva: 5 stvari koje će vaša deca sigurno pamtiti

O druženju sa mališanima

- Ja sam jedno vreme bio tata svoj deci dok sam radio dečje emisije. Neko dete mi potrči u zagrljaj, raduje se, pruža mi ruke, a ja, šta treba da kažem: Beži bre, tamo, prošlo mi je "radno vreme"! Morao sam da delim ljubav. To radim i dan-danas ( "Vesti onlajn, 2010. godina).

Očinstvo ga je iznenadilo, ali mu je donelo ogromnu sreću

- Nikada nisam planirao decu. Porodicu jesam, ali decu - nikada. Decu toliko volim da mi ne bi smetalo da ih imam desetoro! ("Pres", 2009. godina)

Izvor: 24sata.rs

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.