Dizni Piksarov film "U potrazi za Dori" vratiće na veliki ekran deci omiljene likove: zaboravnu plavu ribicu (Anica Dobra), koja živi srećno na grebenu s Nemom (Marko Perić) i Marlinom (Branislav Platiša). Kad se Dori iznenada seti da ima porodicu koja je možda traži, ovaj trio će krenuti na uzbudljivu avanturu preko okeana do kalifornijskog prestižnog Pomorskog instituta, rehabilitacionog centra i akvarijuma. U pokušaju da nađe svoju mamu (Nela Mihajlović) i oca (Bane Zeremski), Dori će potražiti pomoć od tri najintrigantnija stanovnika Pomorskog instituta: Henka (Predrag Ejdus), svadljive hobotnice koja često beži zaposlenima; Bejlija (Srđan Timarov), beluga kita koji je ubeđen da su mu veštine eholokacije u kvaru; i Nade (Jelena Trkulja), kratkovide kit ajkule. Dok se vešto budu kretali kroz zamršene unutrašnje radnje Pomorskog instituta, Dori i njeni drugari će otkriti čari svojih mana, drugarstva i porodice.


Filmadžije su bile željne da odgovore na pitanja o Dorinoj prošlosti. „Ona ima prirodnu želju da sazna ko je i odakle potiče", kaže reditelj Endru Stenton. „Oduvek sam imao ideje o njenom poreklu i odlučili smo da je došlo vreme da ih istražimo.“

"Dorin gubitak kratkoročnog pamćenja, iako je bio izvor komedije, stvarao joj je mnogo problema", kaže producent Lindsi Kolins. „Provodila je mnogo vremena sama pre nego što je upoznala Marlina. Ona je uvek vedra i vesela, ali duboko u sebi je uplašena šta bi moglo da joj se desi ako bi se ponovo izgubila. Dok se bori sa svojim nedostacima, ona bez problema prihvata sve koje upozna. Čak i ne primećuje da i oni imaju svoje probleme s kojima se bore.“

"Ovde se zapravo radi o tome da Dori pokušava da pronađe sebe, na svaki način", dodaje Stenton. "Ona je brižna i osećajna i tek treba da spozna svoje supermoći."


Film je sinhronizovan na srpski jezik a glasove glavnim junacima pozajmili su naši glumci Anica Dobra, Predrag Ejdus, Branislav Platiša, Srđan Timarov, Bane Zeremski, Marko Perić, Jelena Trkulja, Nela Mihajlović, Mina Sovtić, Milan Antonić, Tinja Damnjanović ali i pevači Vlado Georgiev, Srđan Čolić i Igor Lazić Niggor.

Od 16. juna "U potrazi za Dori" stiže i na redovne repertoare bioskopa širom Srbije.

Yumama i Taramount Film vas nagrađuju!

Prve dve čitateljke koje na i-mejl: redakcija@yumama.com pošalju tačan odgovor na pitanje: Ko je pozajmio glas zaboravnoj plavoj ribici?, osvojiće promotivni poklončić (loptu za plažu ili majicu).

Zajedno sa odgovorom pošaljite i sledeće podatke: Vaše ime i prezime, telefon i kontakt adresu.

Napomena: Dobitnici će biti obavešteni putem i-mejla.