Kraljevo će danas postati deo globalne akcije „Kroz svet u 80 himni".

Devojčica Kapri Everit sa svojom porodicom putuje kroz 80 zemalja sveta i peva njihove nacionalne himne, na lokalnim jezicima. Srbija je 63 zemlja koju je ova porodica posetila. Cilj male Kanađanke koja će, u okviru svoje misije, pevati na 41 različitom jeziku jeste da prikupi sumu od milion dolara za pomoć SOS Dečijim selima.

Svoje humano putovanje Kapri je započela 15. novembra 2015., sa željom da uz pomoć svoje akcije prikupi novac kojim će pomoći deci, koja su širom sveta pogođena različitim nesrećama, kao što su ratovi, bolest, siromaštvo i klimatske promene, naročito deci o kojima brine Međunarodna organizacija SOS Dečija sela. Inspiracija za naziv akcije, čiji je cilj da kroz muziku i pesmu, okupi i zbliži decu širom sveta potekla je od Vernovog romana „Put oko sveta za 80 dana“. Kapri se nada da će svojim aktivnostima inspirisati decu širom sveta da svoje talente iskoriste kako bi pomogli da svet učinimo boljim mestom.

Kako zvuči kada Kapri peva himne na različitim jezicima poslušajte OVDE , a više informacija o humanim aktivnostima mlade Kanađanke pročirajte OVDE.

Međunarodna organizacija SOS Dečija sela, osnovana je  1949. godine,  sa ciljem da obezbedi dom pun ljubavi za svako dete. Danas su SOS Dečija sela najveća svetska humanitarna organizacija, koja danas u 134 zemlje pomaže 1 200 000 ljudi.

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.