Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Svi mali Beograđani dobiće članske karte za biblioteke

Zahvaljujući akciji "Čitajte - od knjige se lepše raste" sva deca u Beogradu dobiće članske karte biblioteke, ali imati priliku da jednom nedeljno odu u Biblioteku grada gde će im neko čitati bajke.

 Izvor: Foto: Shutterstock

Predstavnici predškolskih ustanova Beograd potpisali sporazum o saradnji sa Bibliotekom grada Beograda u okviru akcije "Čitajte - od knjige se lepše raste". Akcija podrazumeva da sva deca koja idu u državne i privatne vrtiće, ali i svi oni koje čuvaju bake i deke kod kuće, dobiju besplatno članske karte Biblioteke grada Beograda.

Zamenica predsednika Skupštine grada Beograda Andrea Radulović istakla je da će ovom akcijom sva deca u Beogradu dobiti članske karte biblioteke, ali imati priliku da jednom nedeljno odu u Biblioteku grada gde će im neko čitati bajke.

"Kroz bajke koje vam čitaju mame i tate, bake i deke, vaspitačice naučićete mnogo toga, šta znači biti čovek, šta znači porodica", rekla je Radulovićeva.

Pogledajte i Knjiga treba da odgovara uzrastu deteta

Akciju je pokrenuo gradski Sekretarijat za kulturu kako bi se skrenula pažnja roditeljima i vaspitačima na značaj ranog čitanja.

Direktorka Biblioteke grada Beograda Jasmina Ninkov podsetila je da se članske karte biblioteka u razvijenim zemljama dobijaju još od pedijatara.

Ona je ukazala da sva deca u Beogradu, bez obzira da li idu u državni ili privatni vrtić ili ih pak kod kuće čuvaju bake i deke, mogu da dobiju člansku kartu preko PU ili da sa roditeljima dođu u biblioteku.

Gradski menadžer Goran Vesić kaže da je ovo još jedna akcija u nizu koje je pokrenula Skupština grada i da se nastavlja na akcije "Negujmo srpski jezik", "Naše blago".

Vesić je otkrio deci da je vrlo rano naučio da čita, sa pet godina, da je često odlazio u biblioteku uzimao knjige i brzo ih vraćao. Čak je bibliotekarka pomislila da ih ne čita, pa je morao da prepričava pročitano.

Vesić je deci pročitao pesmu Duška Radovića "Bio jednom jedan lav".

Izvor: Tanjug

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.

Inicijalizacija u toku...

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica