Manifestacija posvećena edukaciji dece u oblasti umetnosti i kulture, drugi po redu dečiji festival „Dar kreativnosti“, biće održan u subotu, 28. maja, u Sportskom centru „Olimp“, Vjekoslava Kovača 11, u periodu od 10 do 19 časova, a ulaz je besplatan.

Festival će biti podeljen u četiri celine. U otvorenom amfiteatru SC “Olimp”, u okviru programskog dela, smenjivaće se preko 100 izvođača, među kojima su dečija pozorišta, škole glume, plesa, pevanja, baleta, kulturno-umetnička društva, škole jezika i mnogi drugi. Izložbeni deo posvećen je najboljim radovima sa prošlogodišnjeg Festivala, ali i radovima dece polaznika ateljea “Damaskin”.

Bazarski deo festivala namenjen je promociji mladih umetnika, ali i dečijoj radinosti, starim zanatima, unikatnim predmetima, dečijim školicama sporta, umetnosti i jezika. Novina ovogodišnjeg Festivala su četiri kreativne radionice, na kojima će mališani biti u prilici da kroz različite teme i tehnike izraze svoju maštu.

"Prošlogodišnji festival je bio veoma uspešan. Verujemo da će drugi po redu festival “Dar kreativnosti” biti još bolji i inspirativniji. Cilj nam je da kod najmlađih probudimo interesovanje za različite vrste kreativnog izražavanja i stvorimo praksu dolaska na ovakve događaje", objasnio je Andrej Balanč, predsednik organizacionog odbora Festivala.

Festival je nastao 2015. godine kao produžetak projekta „Dar kreativnosti, mala škola umetnosti“, koji je Asocijacija za afirmaciju kulture (ASK) sprovela u saradnji sa Centrom za integraciju mladih (CIM) a koji je obuhvatao tromesečni rad sa decom iz Svratišta na Zvezdari kroz aktivnosti slikanja, crtanja i modelovanja. Prošlogodišnji polaznici “Male škole umetnosti” biće specijalni gosti Festivala a deo sredstva prikupljenih od sponzora i donatora, biće iskorišćen za organizovanje letnjih radionica za posetioce Svratišta.

Festival “Dar kreativnosti” organizuje Asocijacija za Afirmaciju Kulture - ASK, u saradnji sa Centrom za integraciju mladih (CIM), pod pokroviteljskom Sportsko-rekreativnog centra “Olimp”.

Generalni sponzor manifestacije je Kompanija SBB, srebrni sponzori i medijski pokrovitelji su UMS - škola za talente, Artimedia – srednja škola i Language Art School – škola stranih jezika. Prijatelji

festivala su Rotary Club “Beograd Skadarlija” i Policijski sindikat Srbije.

Asocijacija za afirmaciju kulture je organizacija čiji je cilj da afirmiše kulturu življenja kroz pomaganje i solidarnost. Akcije koje sprovodi i projekti koje organizuje vezani su za obrazovanje, kulturu, umetnost, životu sredinu, lokalnu zajednicu, neprofitni sektor, zdravlje.

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.