Severobanatska živopisna varoš, Senta, poznata je u istoriji kao "varoš koja je odbranila Beč" u ratu Austrougarske sa Otomanskim carstvom. Grad okružen bogatim banatskim ravnicama, poznat je i po marcipanu koji već godinama prozvodi porodica Almaši.

Pročitajte i... Vreme je za bebe: Doček četvrte bebe u porodici Terzić sa Zlatibora

Autori formata:Nebojša Nele Garić, Miroslav Petković, Nenad OgnjenovićReditelj epizode: Duda Ćeramilac


Jelena (35) je profesorka klavira u Senti, samohrana majka lepo vaspitane devojčice Galine i žena sa mnogo talenata i interesovanja. Oprobala se i kao glumica u predstavama Doma kulture u Senti. Na jednom od  izvođenja "Snežane i sedam patuljaka", u gledalištu je bio prisutan i Slobodan (40), organizator pozorišnih dešavanja Kulturnog centra u Vrbasu. On je u tom trenutku imao brak iza sebe i desetogodišnjeg Stefana.

Jelena i Slobodan su se tada upoznali, razmenili nekoliko ljubaznih rečenica i Jelena nije slutila da će se Slobodan svojski potruditi da dovede senćansku predstavu na gostovanje u Vrbas. Od par kurtoaznih rečenica do ljubavi nije dugo prošlo. Oboje zreli ljudi i odgovorni roditelji, lako su mogli da razdvoje bitno od nebitnog i vide jedno drugo kao doživotne partnere.


Pročitajte i... Vreme je za bebe: Kad Indijka osvoji srce Prijepoljca


Kao rezultat njihove velike ljubavi, na svet je ubrzo stigao Strajin, a prošle godine i sin Srdan. Iako Strajin ima tek dve godine i ne dopušta da beba bude ispred njega, a dvoje starije dece imaju svoje prohteve, u svemu složni Jelena i Slobodan sa nestvarnom lakoćom završavaju sve obaveze, tako da su deca zadovoljna. Kao i posle prethodnog porođaja, Jelena se ubrzo vratila na posao jer nije želela da njeni učenici u muzičkoj školi ostanu uskraćeni za takmičenja za koja ih profesorka sprema. Slobodan je jedan od devet očeva u Srbiji koji koriste porodiljsko bolovanje i, podjednako dobro kao što bi to Jelena radila, brine o bebi i ostaloj deci dok je ona na poslu. Četvoro lepe i dobre dece zaista mogu biti ponos celoj Senti.

Sve buduće mame i tate koji žele da učestvuju u emisiji "Vreme je za bebe", mogu da pošalju prijavu na broj telefona: 011/3178490, e-mail: vera@nira.rs ili na FB stranicu "Vreme je za bebe".


Vera Novaković

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.