Publika će prisustvovati i kreativnom činu stvaranja predstave u samoj predstavi koju junaci stvaraju.

"U našu predstavu, kroz igru i takmičenje, vrisku i graju, tišinu, pevanje i smeh, ali i po koju suzu što načini "jezero suza", utakali smo poeziju Jove Jovanovića Zmaja i čuveni roman Luisa Kerola "Alisa u zemlji čuda". Vraćajući se korenima ozbiljnog i kvalitetnog književnog dela deca će, kroz igru, naučiti o procesu stvaranja dramaturgije i mizanscena bilo koje, pa i ove predstave. Igra u igri, predstava u predstavi inicira kreativnost i radovanje životu i umetnosti", objašnjava rediteljka Maja Mitić odakle Zmaj u ovoj priči.

"Alisa u zemlji Zmaja" će svoju premijeru imati u subotu 23. aprila u 17 časova u DAH Teatru, a reprizno igranje planirano je za nedelju 24. aprila u 12h.

Ova premijera je istovremeno i donatorska predstava koja će omogućiti besplatne ulaznice za decu bez roditeljskog staranja za predstavu "Alisa u zemlji Zmaja" na Festivalu DAH Teatra povodom 25 godina postojanja i rada.

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.