Izložba Instituta za veze s inostranstvom (ifa) obuhvata 140 fotografija Arna Fišera, fotografa i nastavnika fotografije iz Berlina, pružajući tako impresivan pregled njegovog izuzetnog stvaralačkog opusa. Crno-bele fotografije Arna Fišera snažno su uticale, a i danas utiču, na generacije fotografa, ne samo u Istočnoj Nemačkoj.

Sam Fišer je bio veoma strog pri izboru svojih radova koje će uvrstiti u zvaničan opus. 

Izložba nudi uvid u različite faze Fišerovog stvaralaštva, polazeći od ranog ostvarenja „Situacija u Berlinu”. U njegovom je središtu grad Berlin, koji je u to doba bio podeljen na četiri sektora. Objavljivanje ovog rada zabranjeno je nakon podizanja Berlinskog zida 1961. godine.

Zatim slede radovi za istočnonemački kulturni i modni časopis „Zibile”, fascinantni portereti slavnih ličnosti, poput Marlene Ditrih, kao i brojne slike s putovanja po zemlji i inostranstvu, između ostalog iz Indije, Afrike i Njujorka.

Poslednji segment izložbe sadrži niz polaroidnih snimaka iz bašte Arna Fišera. Te mrtve prirode i detalje umetnik je rasporedio u grupe. U njima se, kao da je zgusnuta, ogleda sama suština njegovog umetničkog stvaralaštva.

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.