Ostvarenje "Ti mene nosiš", rediteljke Ivone Juke, prikazano je na nedavno završenom Festu, a Lana Barić je nagrađena za najbolju žensku ulogu u filmu manjinske srpske produkcije.

Ti mene nosiš rezultat je regionalne koprodukcije u kojoj su učestvovale Srbija, Hrvatska, Slovenija i Crna Gora.

Autorka je objasnila da radnja filma prati očeve i njihove ćerke, obične ljude koji neretko očekuju od svojih voljenih da se menjaju, ne razmišljajući pritom da bi promena trebalo da potekne od njih samih.

„To je univerzalna tema, nešto sa čime se svi susrećemo, a to je jedan od razloga zbog kog je Ti mene nosiš naišao na pohvale gde god je prikazan“, primetila je Juka.

Neobična radnja, isprepletane i složene životne priče Dore, Ives i Nataše zaintrigirali su publiku u celom regionu, a film je dobio više priznanja - „Zlatna mimoza“ za najbolju režiju, „Zlatna breza“ za debitantsku ulogu Helene Beljan, „Zlatna arena“ za najbolju fotografiju, najbolje vizuelne efekte i najbolju muziku, priznanja na festivalu „Avantura film“ i festivalu "Let's Cee film" za najbolji film.

U glumačkoj podeli su i Vojislav Brajović, Nataša Janjić, Nataša Dorčić, Goran Hajduković, Vedran Mlikota, Filip Križan i Juraj Dabić.

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.