Porodicu Nikić je ekipa serije "Vreme je za bebe" upoznala pre pet godina. Jovana (33) je tada prvi put bila u drugom stanju. Ona i Saša (27) su bili zaljubljeni, sveže venčani i otpočinjali su svoj zajednički život u iznajmljenom stanu u Sremskoj Mitrovici. Saša je radio kao autoelektričar u obližnjoj radionici, a Jovana je zbog trudnoće napravila prekid u vođenju sopstvene maloprodajne radnje.


Nedavno su se Nikići javili sa novostima – još jedna beba je na putu. I to nije bila jedina novost. Mnogo se toga desilo otkako su učestvovali u prethodnoj emisiji. Dok je odrastao mali Mihajlo, koji je sada jedan veseli četvorogodišnjak, ova srećna porodica promenila je nekoliko stanova, a jedno vreme svi su živeli i sa Sašinim roditeljima. Danas Jovana i Saša sređuju svoj novi dom. Naime, kupili su staru, ali lepu kuću u Velikim Radincima. Vest o trudnoći ih je malo zatekla jer su u to vreme razmišljali samo o kupoprodajnim ugovorima, pločicama, laminatima... 


Pročitajte i... Prva i druga trudnoća - sličnosti i razlike



Jovana kaže da joj je druga trudnoća, iako planirana i željena, bila možda i veće iznenađenje od prve. Takođe, istakla je i da je to bilo sasvim drugačije iskustvo nego sa prvom bebom.

Autori formata:

Nebojša Nele Garić, Miroslav Petković, Nenad OgnjenovićReditelj epizode: Goran Kovačić


"U prvoj trudnoći sam mislila samo o bebi koja dolazi. Nikakve druge ni obaveze ni brige nisam imala i zaista sam sve vreme uživala. Sada je tu Mihajlo koji očekuje isti tretman kao i dok mama nije bila trudna. Kuća mora da se završi do porođaja tako da sam po čitav dan aktivna. Mnogo je teže i nisam stigla ni da se posvetim sebi i budućoj bebi više od redovnih kontrola, ali to nekako izgleda baš kao da tako treba da bude, kad je druga trudnoća u pitanju", iskrena je Jovana.


S obzirom da je već prošla kroz jednu trudnoću, ova mlada mama više nema strah od nepoznatog, ali je svaki dan sa Mihajlom pravi izazov jer, kako kaže, dete mora vaspitavati a nikada čovek nije siguran da li je ispravno postupio.


S obzirom da su često menjali adresu, Jovana i Saša su morali da promene mnogo toga i u ličnom životu. Jovana više nije imala vremena za vođenje sopstvenog posla, a Saša je počeo da radi kod njenih roditelja koji se uspešno bave povrtarstvom i proizvodnjom humusa, tako da su sada svi u porodičnom poslu. To im je omogućilo da bolje rasporede svoje vreme, ali je donelo i nove izazove. Oboje potvrđuju da su posle skoro pet godina sazreli kao ličnosti, ali i da je njihova veza iz romantične zaljubljenosti prerasla u veliku ljubav koja ima i dobre i loše dane. Oni su sada stabilni partneri u svakom segmentu života.


Pročitajte i... Vreme je za bebe: Dobrodošlica za šestog člana porodice

Drugi sin, Luka, stigao je na svet carskim rezom, baš posle poslednjih radova u kući. Porodica se uvećala, a samim tim i vrednost svega što rade i što su stekli. Najveća briga koju su imali, kako će Mihajlo prihvatiti brata, nestala je prvog dana po dolasku iz bolnice jer je Mihajlo pokazao veliku ljubav prema bratu.

Sve buduće mame i tate koji žele da učestvuju u emisiji "Vreme je za bebe", mogu da pošalju prijavu na broj telefona: 011/3178490, e-mail: vera@nira.rs ili na FB stranicu "Vreme je za bebe".

Vera Novaković

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.