"Specifičnost fizičke aktivnosti i njena važnost u postporođajnom oporavku" tema je radionice koja će se održati 13. marta u Beograd, u prostorijama fitnes centra FunFit.


Pogledajte i... Ana Štajdohar: Omiljene vežbe za mamu i bebu (FOTO)

Mame vrlo često zaborave na sebe kada na svet donesu malo, divno biće, koje su s nestrpljenjem čekale da upoznaju. Ubrzo nakon porođaja ne bude sve onako divno kako se očekivalo. Kreću bolovi, slabost, isrcpljenost, a ne tako retko i postporođajna depresija. Mnogo mama susreće se sa ovim problemima.

Sa željom da pomogne mamama i učini da roditeljstvo bude igra bez granica, Mama Fit organizuje radionicu na kojoj će biti reči o promenama i problemima koji nastaju u periodu trudnoće i nakon porođaja, kako ih rešiti, zašto je važno voditi računa o svom telu i kako to uraditi na pravilan način. Mame ne smeju da zaborave koliko su važne, zato moraju da rade na sebi. Vežbanjem se poboljšava kondicija, jača i oblikuje celokupna muskulatura. 

Pored toga, postepeno se koriguje telesna težina, eliminiše stres, smanjuje se mogućnost pojave i otklanja se postporođajna depresija. Vežbanjem, mama postaje srećna i snažna, spremna za sve izazove.


Pročitajte i... Fit telo nakon porođaja: Kada je pravo vreme da počnete s vežbama


Učesnici radionice "Mama Fit Doktorama" su dr Dejan Dimitrijević, specijalista ginekologije i akušerstva u GAK “Narodni front” i Ginekološkoj ordinacijiRaović, kao i Aleksandra Vranešević, profesor sporta i specijalista u oblasti postporođajnog oporavka, koja je ujedno i osnivač Mama Fit Koncepta.

Doktorama je otvorena za sve zainteresovane od 12.00 do 14.00, a prijave su obavezne zbog ograničenog broja mesta. Prijave se vrše putem poruka na Facebook stranici Mama Fit.

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama