Seleste Nurse (37) je majka četvoro dece iz Južnoafričke Republike, koja se pre nekoliko dana na sudu suočila sa ženom koja joj je, neposredno nakon porođaja, otela ćerku Zefani. 


Pročitajte i Srbija: Patentiran uređaj protiv krađe beba u porodilištima


Kao u nekom filmskom scenariju, žena prerušena u medicinsku sestru ušla je u bolničku sobu u kojoj je ležala Seleste i uzela bebu uz Selestino odobrenje. Nakon što se pojavila prava medicinska sestra i nakon što je šokirana majka shvatila šta se desilo, bebe više nigde nije bilo.

S obzirom da se sve odigralo 1997. godine, Seleste je nakon ovog događaja rodila još troje dece, razvela se i izborila sa kancerom a nakon svega, ponovo udala. Međutim, nikada nije prestala da se nada da će pronaći svoju Zefani čiji rođendan je svake godine obeležavala. 

Nakon poziva nepoznate žene, 2009. godine, koja je tražila od Seleste 33.000 dolara za informacije, majka je pozvala policiju i dogovorila sastanak sa nepoznatom ženom. Međutim, ta žena se nije pojavila. 

Ova dugogodišnja drama se ipak okončala nakon što je Seleste posumnjala da bi najbolja drugarica njene mlađe ćerke, sa kojom je išla u školu, mogla biti njeno dete s obzirom na veliku sličnost. Nakon prikupljanja podataka, majka se obratila vlastima. Nakon svega, DNK analiza je potvrdila Selestine sumnje.

Pročitajte i Fejsbuk pokrenuo aplikaciju za pronalaženje nestale dece

"Nikada nisam izgubila nadu. Znala sam da je moje dete tamo negde i da ću ga naći i da će se vratiti kući," izjavila je Seleste 2010. godine.

Žena koja je bila staratelj malde Zefani sve ove godine, sada je na sudu i sumnjiči se za otmicu. 

Izvor: Super žena.b92

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.