Obraćajući se dečijoj radoznalosti, predstava „Naglavačke“ na specifičan način stimuliše percepciju i interakciju i poziva decu da učestvuju, istražuju i otkriju sebe i druge kroz neobično vizuelno i fizičko iskustvo. Njihova uloga i učešće u izvođenju ih ohrabruje i podstiče da vide sebe i druge iz nove perspektive, poziva ih na saradnju, intrigira njihovu radoznalost i doprinosi njihovom shvatanju plesa i umetnosti.

Estetika predstave insistira na minimalizmu i jednostavnosti. Odstupanjem od uobičajenih pozorišnih konvencija predstava daje prednost spontanosti, riziku i ‘open end’ pristupu.

Partneri uključeni u realizaciju projekta i autori dele stav da je prioritet projekta redovnost izvođenja i dostupnost predstave što većem broju publike, te će nakon istraživačkog i kreativnog procesa predstave biti ostavljene i izvođene u Poljskoj, Srbiji, Švedskoj i Holandiji, sa lokalim izvođačima.

Koncept i koreografiju potpisuju autorke Dalija Aćin Telander i Keren Levi (Holandija/Izrael), muziku Tiam Rotvel (Holandija), a predstavu izvode plesači Milica Pisić, Jovana Rakić Kiselčić i Vladimir Arsenijević.

Predstava „Naglavačke“ će biti izvođena u okviru redovnog repertoara Malog pozorišta, a prvi reprizni termini su 22. i 24. mart u 10.30 sati.

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.