Nakon udaje, Kejt Midlton se posvetila radu sa raznim humanitarnim organizacijama, a neke od njih brinu o deci i mladima sa mentalnim poteškoćama, piše portal Stil.

To što se većina odraslih stidi da traži pomoć za svoje dece, kako ne bi bili okarakterisani kao loši roditelji, vojvotkinji je posebno privuklo pažnju.

Pročitajte i... U čast male princeze:"Šarlot" će ulepšavati žene širom sveta (FOTO)

''To mora da se promeni. Mentalno zdravlje naše dece mora da bude jednako važno kao i fizičko. Predugo smo se stideli da priznamo da je našoj deci potrebna emotivna ili psihijatrijska pomoć, brinuli se da će stigma povezana sa ovim problemima da šteti njihovoj budućnosti,'' istakla je Kejt.

Na blogu takođe dodaje i da njen muž Vilijam i ona ne bi oklevali da potraže pomoć ukoliko bi njihovoj deci bila potrebna. Vaspitavaju Džordža i malenu Šarlot da pričaju o svojim emocijama i rade na razvijanju empatije, kako bi dečica bila puna podrške za svoje prijatelje kad budu stariji.

''Znamo da malo dete koje se bori sa svojim emocijama ili ima mentalnu bolest nije sramota'', zaključuje Kejt.

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.