Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević juče je prisustvovao upisu šesnaestohiljaditog deteta u Predškolsku ustanovu "Radosno detinjstvo" u vrtiću "Vilenjak".

Reč je o upisu devojčice Mone Reparski koja nije bila primljena prošle godine, a pošto su se stekli uslovi za upis još jednog deteta ona je sedamnaesta u mlađoj jaslenoj grupi.


Pogledajte i Da li je vreme za vrtić?

Vučević je tom prilikom rekao da mu je veliko zadovoljstvo što se u Novom Sadu obaraju rekordi u pozitivnom smislu, odnosno što Predškolska ustanova "Radosno detinjstvo" upisuje šesnaesthiljadito dete.

"Kako sam i obećao, imamo rekordan broj dece upisane u novosadske vrtiće, a posebno sam ponosan što grad subvencioniše boravak za još više od 1.800 dece u privatnim vrtićima", rekao je Vučević. On je istakao da se na taj način stimuliše privatno preduzetništvo, jer Grad Novi Sad finansijski pomaže roditelje i privatne ustanove i da je to je prava slika Novog Sada.

Foto: Tanjug, Jaroslav Pap/Kurir

"Drago mi je što se drugi gradovi i opštine ugledaju na nas kada je reč o načinu vođenja brige o najmlađima", rekao je Vučević. Prilikom posete vrtiću "Vilenjak" Vučević je naglasio da je gradska uprava u ovom mandatu ušla u rešavanje decenijskih problema "Radosnog detinjstva", koji su dugo sklanjani na margine. "Borimo se i dalje, i rešićemo sve probleme, jer Predškolska ustanova pokazuje visok kvalitet rada i ima odličan kadar koji je maksimalno posvećen deci. To su naraštaji koji će voditi ovaj grad i ovu državu, i njihovi osmesi daju nam snagu i motiv da budemo još agilniji i hrabriji", zaključio je gradonačelnik Novog Sada.

Pogledajte i Kako pripremiti dete za vrtić?

Kako je rečeno tokom posete Vučevića PU "Radosnom detinstvu" u toj ustanovi nikada nije bilo manje dece na listi čekanja nego što je to danas slučaj, jer se na toj listi nalazi manje od 800 dece. Ono što je posebno važno za zaposlene u Predškolskoj ustanovi je da u Odluci o ukupnom broju zaposlenih u Novom Sadu nije predviđeno smanjivanje kadra u toj ustanovi, jer ona, kako je rekao gradonačelnik "predstavlja jedan od stubova lokalne samouprave".  Vučević je na kraju svoje današnje posete PU "Radosno detinjstvo" istakao da je dobro da raste broj dece u Novom Sadu, jer je to, po njegovim rečima, pokazatelj da se grad razvija.

Izvor: Tanjug

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.