Za vreme zimskog raspusta Sekretarijat za sport i omladinu uspešno je realizovao veliki  broj besplatnih programa za učenike osnovnih i srednjih škola, tokom kojeg su učenici učestvovali u sportskim i kreativnim omladinskim sadržajima.


Pogledajte i Kako odabrati pravi sport za dete?

Gradski sekretar za sport i omladinu Slavko Gak istakao je da je Sekretarijat za sport i omladinu veoma ponosan na uspeh i efektivnost ove akcije, o čemu svedoči veliki broj učesnika.

"U ponudi je bio veliki broj sportskih programa i učenici su imali mogućnost da nauče da klizaju ili plivaju, dok su oni koji su već savladali te veštine mogli rekreativno da uživaju u ovim sportovima. U realizaciji programa za mlade učestvovalo je osam ustanova kulture, 18 udruženja, kao i Regionalni centar za talente iz prirodnih i tehničkih nauka „Beograd 1” i „Beograd 2"" rekao je Gak zahvalivši svima koji su učestvovali u organizaciji ovih programa.

Pogledajte i Dete i sport: Vežbanje kroz igru

On je podsetio da su projekti bili besplatni i da su imali edukativan i kreativan karakter, da su promovisali prave vrednosti, kao i da je mladima pružena prilika da otkriju i unaprede svoje talente.

Pogledajte i Plivanje – dobar izbor za prvi sport

"Programi su bili ravnomerno zastupljeni na teritoriji svih 17 opština, a Sekretarijat za sport i omladinu je u okviru ovih besplatnih programa podelio preko 1.000 vaučera za besplatnu školu plivanja koja će trajati tokom čitavog februara. Učenici će imati mogućnost da, i nakon završenog raspusta, pohađaju ovu školu", precizirao je Gak. 

Izvor: Srbija Danas

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.