Renomirane naučne institucije danas dokazuju da iskustva koja smo imali tokom prvih nekoliko godina života u velikoj meri oblikuju naše funkcionisanje u odraslom dobu -  naše socijalne pre svega partnerske odnose, našu sposobnost samoregulacije emocija, ali i sveukopno psihičko i fizičko zdravlje.

Prpčitajte i... Prirodno roditeljstvo: Povezanost kao preduslov za psihološki razvoj deteta

Tomislav Kuljiš, autor programa Roditeljstvo i rani razvoj i Osobni razvoj i osnivač centra Prirodno roditeljstvo, održaće predavanje sa iskustvenim vežbama kroz koje će prisutni saznati šta se dešava u detetu tokom ranog razvojnog perioda i kako rana iskustva mogu da nas odrede kao odraslu osobu. Tomislav između ostalog, govori o primarnim emotivnim i psihološkim potrebama deteta, o svim razvojnim fazama kroz koje dete prolazi kao i o tome na koj način se gradi kvalitetan, ispunjavajuć odnos sa detetom, baziran na povezanosti i poverenju.

Predavanje je namenjeno svima, pogotovo roditeljima koji žele bolje da razumeju svoju decu, da izgrade kvalitetan odnos sa njima i da na pravi način doprinesu razvoju deteta. 

Istovremeno ovo predavanje je korisno svima koji rade na sebi i žele bolje da razumeju sebe, svoje odnose sa drugim ljudima, da steknu dublji uvid u sopstvene obrasce ponašanja i da se promene u željenom smeru.

Predavanje sa elementima radionice se održava 29. februara od 18.30 do 21 h u hotelu Park, u Beogradu. 

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.