Strašni tigar Šir Kan, koga su ljudi povređivali, nateraće Moglija da napusti jedini dom koji je do tada poznavao. Uz pantera Bagiru i medveda slobodnog duha Balua, Mogli će se upustiti u zadivljujuće putovanje na kome će otkriti samog sebe.Na ovom putu, Mogli će se susresti i sa životinjama čije namere nisu najbolje. Neke od takvih su Ka, piton zavodljivog glasa i hipnotišućih moći, kao i kralj Lui čija je zadnja namera da otkrije kako da dođe do smrtonosnog i varljivog crvenog cveta: vatre.

''Knjiga o džungli'' fantastično spaja igrani film, fotorealističnu CGI animaciju i okruženje, upotrebom najsavremenijih tehnika i pripovedačkim stilom koji će odvesti publiku u očaravajući, bogati svet.

Od 14. aprila 2016. godine u bioskopima družićete se sa Nil Setijem, Benom Kingslijem, Skarlet Johanson, Bil Marejem i drugima koji su učestvovali u realizaciji filma.

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.