Poznato je da je Ana Ivanović jedan od ambasadora UNICEF-a i to veoma aktivan i posvećen. Više puta učestvovala je u njihovim kampanjama koje promovišu pravilan rast i razvoj dece. 

Jedna od najvećih kampanja UNICEF-a, aktivna i u našoj zemlji tiče se upravo ranog razvoja i činjenice koliko je svaki trenutak u razvoju bebe važan.

Sada od kako je postala majka, ona se i sama pridržava svih preporuka za podsticaj ranog razvoja, a što je najlepše ona to radi na najjednostavniji, ali najefektniji način - zagrljajem.

"Volim što ponekad nešto tako prosto i divno kao maženje sa bebom stvarno pomaže njegovom razvoju, daje mu ljubav i osećaj sigurnosti", napisala je Ana Ivanović pored fotografije na kojoj sina drži na grudima. 

Pospešuje rast i razvoj

Kada majka prigrli svoju bebicu na ovaj način, ona se priljubi uz njene grudi i zaspi za svega nekoliko minuta.

Istraživači su primetili i da se temperatura majčinih grudi menja i prilagođava bebinim potrebama. Drugim rečima, ako je bebi vruće - temperatura majčinih grudi pada, a ako joj je hladno - temperatura raste, kako bi bebi bilo toplije. Naučnici objašnjavaju da prevremeno rođene bebe brže napreduju kada ih majke drže u takozvanom kengurskom zagrljaju zbog toga što, kada beba više i bolje spava, i kada ima idealnu telesnu temperaturu, njen organizam čuva energiju i preusmerava je na vitalne procese, pa se beba razvija i raste bržim tempom. Nije zanemarljiva ni činjenica da Kangaroo care ima pozitivan uticaj i na razvoj bebinog mozga i moždanih aktivnosti.

Daljim istraživanjima je dokazano da ima pozitivan uticaj i na razvoj socijalizacije, odnosno da su deca kod koje je primenjivana ova tehnika, kasnije u životu bila bolje uklopljena u zajednicu i imala bolje komunikacijske veštine. Isto tako, podstiče se emotivni i kognitivni razvoj beba.

Poznata mama podelila je još jednu fotografiju sa svojim sinom, ovoga puta uz važnu poruku.