Zakonski rok za podnošenje zahteva za refundaciju PDV-a za kupovinu hrane i opreme za bebe je od 1. do 15. februara 2016. godine, ali se taj rok pomera, do 17. februara zbog praznika.

"Građani koji imaju pravo na refundaciju PDV-a po ovom osnovu, zahteve mogu da podnesu i u sredu, 17. februara lično na šalterima ili da potrebnu dokumentaciju pošalju poštom nadležnoj organizacionoj jedinici Poreske uprave prema mestu prebivališta podnosioca zahteva", naglašava Poreska uprava

Pogledajte i Trgovci otežavaju proceduru povraćaja PDV-a za bebi opremu

Dodaje se da nadležna organizaciona jedinica Poreske uprave, po sprovedenom postupku kontrole ispunjenosti uslova za ostvarivanje prava na refundaciju PDV-a, odlučuje o zahtevu u roku od 30 dana od dana podnošenja zahteva sa potrebnom dokazima.

Refundacija PDV na račun kupca hrane i opreme za bebe, vrši se u roku od 15 dana od dana dostavljanja rešenja Upravi za trezor.

Izvor: Beta

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.