Čovek postane najbliži sebi kada postigne onakvu ozbiljnost kakvu ima dete dok se igra, a pop zvezda Nataša Bekvalac (35) bliža je sebi nego ikada. Tridesete su joj osim životnog iskustva donele i neku mudrost, ali nisu je udaljile od deteta u njoj, kome ponekad, baš onda kada je potrebno, dozvoli da se ozbiljno zaigra. A to najviše usreći njenu ćerku Hanu (8) koju je dobila u braku sa vaterpolistom Danilom Ikodinovićem (39). Dok se igraju, njihova sreća je zaista nemerljiva. 


Pogledajte i Praznična idila: Zavirite u dom Nataše Bekvalac (VIDEO)

Nataša ne voli mnogo da se osvrće za onim što je prošlo jer uvek krupnim koracima grabi napred, ali uvek će se rado i s posebnom toplinom sećati godine koju smo nedavno ispratili zato što joj je donela mnogo lepih momenata. Od poslovnih uspeha koji hrane njen profesionalni ego, značajniji su joj oni koji su se desili na privatnom planu. Ljubav sa  rukometašem Ljubomirom Jovanovićem (34), koji od aprila obavlja funkciju direktora Sportsko-rekreativnog centra Pionirski grad, zapečaćena je brakom 15. januara 2015. godine. 

Story: Kao kreativna žena koja živi dinamičnim životom, sigurno niste sasvim obična mama. Na koji način provodite vreme sa ćerkom i koje moralne vrednosti želite da ona ponese iz kuće?

- Važno mi je da moja ćerka bude dobro vaspitana, ali i da je ono što ponese iz kuće kasnije definiše kao devojku i posle toga ženu. Ono što smatram najvažnijim jeste to da će ljubav svako dete učiniti sigurnom i stabilnom osobom, njima je najvažnije da budu voljeni. Sve ono najbolje u meni usadili su mi vaspitanjem i angažovanjem upravo moji roditelji. Kasnije, kada sam samostalno počela da koračam kroz život, tek sam tada videla koliko toga dobrog mi je to donelo. 

Pogledajte i Srećna porodica: Nataša i Kristina Bekvalac sa ćerkama posetile mamu (VIDEO)

Story: Treba li detetu školskog uzrasta baš sve reći?

- Svakom detetu treba postaviti jasne granice između onog što je u redu i onog što sigurno nije dobro. Ne treba im uskraćivati slobodu i pravo da razvijaju svoju kreativnost, ali ja kao roditelj moram da budem upućena u svaki segment života moje ćerke. Razvili smo takav odnos pa može da mi se poveri o svojim emocijama i slobodno govori o svim stvarima kojih se većina dece stidi. Živimo u brzom, čudnom vremenu i dovoljan je trenutak nepažnje da se izgubi ta vrsta povezanost na relaciji roditelj–dete, zato svoju ćerku stalno osluškujem.

Story: Mislite li da je floskula kada majka kaže da je sa ćerkom izgradila drugarski odnos?

- Ja svojoj ćerki nisam drugarica nego mama.

Pogledajte i Ponosna mama Nataša Bekvalac: Prvi javni čas klavira moje ćerke (VIDEO)

Story: Kako opisujete svoj i Hanin odnos?

- Često izdvojim vreme i posvetim se svom unutrašnje detetu, a tada sam najinteresantnija i svojoj ćerki. U tim situacijama tako se zarazno smeje i obožava kada na taj način provodimo vreme, jednako kao i ja. To nam je obema potrebno, a mene potpuno regeneriše i pomaže mi da obnovim energiju. Bilo da je reč o sportskim aktivnostima, najbezazlenijim glupiranjima, čitanju knjige, pravljenju zamka od peska ili igranju žmurke, važno je da dok to radim potpuno posvećeno učestvujem i odvajam vreme samo za nas dve.


Story: Koliko se često u mislima vraćate u detinjstvo i kakve slike  vam tada najpre padnu na pamet?

- Detinjstvo je najbezbrižniji period mog života i sećanje na njega uvek mi izmami osmeh na lice. Rođena sam u velikoj porodici i za detinjstvo vezuje me mnogo sreće koju sam delila sa svojim sestrama dok smo odrastale kod bake u Sremskim Karlovcima. Bile smo veoma slobodne i roditelji često nisu znali kakve gluposti pravimo i koliko nam je interesantno vreme koje zajedno provodimo.

Pogledajte i Nataša i Kristina Bekvalac proslavile prvi rođendan sestrića Gavrila (FOTO)


Story: Odrasli ste uz dve sestre. Da li je bilo perioda kada ste pomislili da biste voleli da imate i brata? Želite li da Hani podarite brata ili sestru?

- Sestre su moje najveće bogatstvo i dan-danas mnogo vremena provodimo zajedno. Ne prođe dan a da se ne vidimo ili bar čujemo telefonom. Poznata mi je samo sestrinska ljubav, veoma jaka i iskrena, ne znam kako bih se osećala da imam brata, kažu da su i to izuzetno jake veze. Hana je oduševljena rođenjem prve muške bebe u našoj familiji, pa sada na pitanje da li bi više volela sestru ili brata, kao iz topa odgovara – brata. 

Story: U medijima se moglo pročitati da ste ćerku upisali u školu pod drugim imenom kako biste je zaštitili od tereta poznatih roditelja. Koliko to ima veze sa istinom?

- To što je Hana dete poznatih roditelja, svakako da ima svoje mane, ali i prednosti. S nekim stvarima moraće sama da se nosi i sve će biti dobro baš kako i treba da bude. Vrlo retko svoje dete izlažem javnosti jer ona nije medijska ličnost, ali je i ne krijem. Samo na prijemnom ispitu za muzičku školu nije imala svoje prezime kako bih ja kao roditelj bila sigurna da je prošla zbog svog muzičkog talenta i zato što to zaslužuje. Ona je omiljena među decom, ima mnogo drugara i verujete mi da je u dečjem divnom svetu sve mnogo lepše i pravilnije postavljeno. Toliko mnogo svakodnevno učimo od njih. 

Razgovarao: Saša Tošić

Izvor: Story

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama

Popularna pevačica otkriva na koji način vaspitava svoju ćerku i priznaje da bi Hana bila presrećna kada bi dobila mlađeg brata...