Samo neke od fenomenalnih karakteristika koje uključuju "SmartBe" kolica jesu električni motor koji je u stanju da pokreće kolica održavajući savršenu razdaljinu od roditelja, sposobnost sklapanja kolica pritiskom dugmeta, kao i sistem koji uspavljuje bebu.

Pogledajte i Do kada je opravdano voziti decu u kolicima

“Ja sam tata blizanaca i znam koliko je nezgodno gurati kolica kroz sneg, uz brdo- po neravnim površinama, ili po velikoj vrućini", objašnjava dizajner kolica Giljermo Moro koji je želelo da svojim izumom i roditeljima i deci pruži bolje iskustvo.

Inače, kolica se samo jednim dodirom drške zaustavljaju, a ako udaljenost premaši doseg ruku roditelja, kolica će automatski usporiti ili će se zaustaviti. Isto je i u slučaju opasnosti - zahvaljujući “smart stop” tehnologiji kolica će sama usporiti ili stati.

Pogledajte i Neverovatan izum jednog učenika: Nepokretne mame moći će da guraju decu u kolicima (VIDEO)

Ukoliko ipak poželite da gurate sami kolica, pomoćni način upravljanja će vam i to omogućiti. Međutim, motori koji pokreću baterije obavljaju i taj deo posla umesto vas - nećete imati osećaj guranja, s obzirom da će kolica biti toliko lagana, pa ćete moći da ih gurate i jednom rukom bez obzira koliko su napunjena bebi opremom, pa čak i tokom penjanja strmim ulicama.

Kolica takođe poseduju kamericu postavljenu sa unutrašnje i spoljašnje strane, pa tako roditelji mogu da nadgledaju svoju bebu preko mobilne aplikacije čak i dok je u drugoj sobi.

Pogledajte i Majka preživela pravu dramu: Oluja prevrnula kolica sa bebom, niko nije pritekao u pomoć!

Ako ste mislili da je to sve, prevarili ste se. Dodaci ovih kolica uključuju mogućnost ljuškanja, puštanja muzike, kao i grejač za flašice, a takođe se mogu pretvoriti i u dvostruka kolica za vožnju dvoje mališana.

Prodaja kolica počela je 19. januara ove godine, a cena kolica se kreće između 900 i 2.900 dolara, u zavisnosti od toga koje dodatke želite.

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama

Dečja kolica "SmartBe" su prva kolica na svetu koja se pokreću sama. Ali to je samo jedna od "sitnica" koje nude ova "vozila" nove generacije.