Oni koji su ga pogledali ne mogu da se slože oko toga da li pas devojčici pokazuje "znakove ljubavi" ili joj režanjem i govorom tela daje do znanja da mu je neprijatno. 

Oni koji u ovakvom ponašanju psa ne vide ništa neobično tvrde da je to uobičajeni način na koji rotvajleri pokazuju da su srećni. 

Džim Krosbi, bivši policijski poručnik koji se bavi obukom policijskih pasa komentarišući video izjavio je da pas više nego očigledno govorom tela ( nije opušten, oblizivanje, režanje) pokazuje da mu je neugodno. 

Pogledajte i 10 potencijalnih opasnosti za dete

Dodao je da je očigledno reč o vrlo tolerantnom psu i pohvalio njegovu suzdržanost, ali upozorava da u ovakvim situacijama stvari lako izmaknu kontroli. 

"Ako i kad ovakav pas napadne i teško povredi dete, svi će se pitati ‘šta je pošlo po zlu?!’", navodi Krosbi. 

Dženifer Din, stručnjakinja za ponašanje pasa koja se posvetila edukaciji ljudi o psećem ponašanju i udomljavanju zlostavljanih pasa izjavila je da je video dobra 'lekcija iz roditeljstva'. 

Pogledajte i Upozoravajući snimak: Majka slučajno kamerom zabeležila strašan prizor (VIDEO)

"Svim roditeljima ovaj video trebalo bi da bude pouka šta se deci u interakciji sa psom ne sme dozvoljavati", smatra Din. I ona se slaže da ovakve situacije vrlo lako mogu da izmaknuti kontroli, pa ih treba izbegavati, naročito jer su najčešće žrtve psećih ugriza deca. 

Njih ne napadaju tuđi, već njihovi ili psi prijatelja odnosno članova porodice. Nakon napada većina pasa se eutanazira, a sve je tako lako moglo da se izbegne!

***Update 1/7*** I have contacted authorities in Middletown Ohio in regards to this video, they said because the dog did...

Posted by Briana Aguon on Wednesday, January 6, 2016

Izvor: B92

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama